
Bevacizumabul în anti-angiogeneză
Tratamentele de anti-angiogeneză sunt considerate un instrument important în lupta cu cancerul, deoarece limitează creșterea tumorală, formarea de noi tumori și chiar poate distruge tumorile prin întreruperea alimentării cu sânge și, prin urmare, cu substanțe nutritive.
În esență
Bevacizumabul
Este un anticorp monoclonal care se leagă de receptorii celulelor endoteliale și inhibă activitatea factorului de creștere endotelial vascular (FCEV).
Astfel, este blocat semnalul trimis de către celulele canceroase pentru producția unui nou vas de sânge.
Terapia cu bevacizumab este administrată în asociere cu chimioterapia, în funcție de tipul de cancer țintit.
În cancerul de colon sau cancer de rect metastatic
Se asociază cu chimioterapia pe bază de fluoropirimidine.
În cancerul de sân, local, recurent sau metastatic
Este folosit ca tratament de primă linie în combinație cu paclitaxel, dacă este contraindicată o terapie bazată pe antraciclina. De asemenea, poate fi folosit ca tratament de primă linie cu capecitabină, dacă pacienții nu sunt eligibili pentru tratamentul cu paclitaxel sau antracicline.
În cancerul pulmonar cu celule non-mici avansat, metastatic sau recidivant
În asociere cu săruri de platina și paclitaxel sau în asociere cu elotinib pentru neoplasm bronhopulmonar fără celule mici.
În cancerul renal avansat și / sau metastatic
În combinație cu interferon alfa-2a.
În cancerul ovarian epitelial (stadiile IIIB, IIIC și IV), al trompelor uterine sau cu neoplasm peritoneal primar în stadii avansate
Ca tratament de primă linie în asociere cu carboplatină și paclitaxel.
În gliom de gradul IV
În combinație cu paclitaxel și cisplatina pentru tratamentul carcinomului persistent, recurent sau metastatic.
În cancerul de col uterin
Ca tratament de primă linie în asociere cu carboplatină și paclitaxel.
Din cauza efectelor adverse care pot interveni, administrarea bevacizumabului se realizează cu o urmărire atentă a simptomelor și se oprește în cazul apariției oricăreia dintre acestea.
Soluțiile terapeutice adoptate în clinica ImunoMedica
Au în vedere o gamă largă de terapii convenționale, adjuvante și suportive, în care sunt integrate concepte medicale confirmate printr-o temeinică cercetare științifică, dar și prin experiența clinică a numeroși specialiști în domeniul cancerului din întreaga lume.
Pacienții ImunoMedica au acces la cele mai noi tehnologii și inovații în domeniul diagnosticului și al tratamentelor, din momentul în care acestea și-au dovedit utilitatea, eficiența și siguranța.
