image
Noutăți

Rezultate negative în cazul noului medicament Pfizer pentru deficitul de hormon de creștere

în 19.03.2021
OPKO Health Inc a anunțat că rezultatele unui studiu amplu asupra efectelor medicamentului experimental destinat deficienței hormonului de creștere (hGH) la pacienții adulți (GHD) nu au arătat niciun beneficiu semnificativ statistic în cazul grupului țintă comparativ cu placebo.

Compania OPKO (Miami, SUA), ce a dezvoltat noul medicament (hGH-CTP) împreună cu Pfizer Inc, a anunțat că, în cadrul studiului, au fost unul sau mai mulți factori externi ce au afectat trialul în care pacienților li se administra medicamentul o dată pe săptămână.

GHD este o boală rară caracterizată de secreția pituitară insuficientă a hormonului de creștere. Boala poate fi ereditară, poate apărea ca urmare a unei traume, infecții, terapiei cu radieții sau ca urmare a tumorilor cerebrale, înregistrându-se și cazuri de GHD fără cauză diagnosticabilă.

OPKO a mai declarat că au început și un studiu de evaluare a efectelor medicamentelor la copiii diagnosticați cu un astfel de deficit, urmărindu-se evaluarea comparativă cu tratamentul standard de la ora actuală, terapia cu genotropină, dezvoltată de Pfizer.

Aprobarea unui medicament destinat copiilor diagnosticați cu GHD – care însumează aproximativ jumătate din numărul total de cazuri GHD – reprezintă o sursă valoroasă de câștig pentru companie, care ar primi plățile de la Pfizer.

Dacă este aprobat, se așteaptă ca acest medicament să genereze 1 mld. $ din vânzări, până în 2026.


Distribuie pe:

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore