Testare COVID 19
RT-PCR şi anticorpi

În prezent există două metode de testare pentru COVID-19: testarea unei infecții active (testul RT-PCR) sau testarea expunerii anterioare (testul anticorpilor). Testele PCR detectează materialele virale prezente în fluidul corporal, în timp ce testele cu anticorpi detectează nivelul anticorpilor produși după apariția unei infecții.
Teste RT-PCR – în cadrul programului naţional de testare COVID-19

Testul standard pentru diagnosticarea COVID-19, care utilizează metoda RT-PCR, are în vedere identificarea unei probe prelevate din celule sau lichide din nasul sau gâtul unei persoane – exsudat nazofaringian și faringian – pentru o secvență genetică specifică din SARS-CoV-2. Determinarea secvenţei virale specifice, confirmă diagnosticul de COVID-19.

Recoltarea exsudatului nasofaringian se poate face numai la 4 ore după consumul de băuturi şi alimente.

Costul testului Real Time PCR este 280 de lei (pentru programarea pe site) şi se eliberează până la 48 de ore după recoltare. În cazul prezentării la recoltare fără o programare anterioară pe site, costul va fi de 320 lei.

Cu programare online
280 lei

Se eliberează până la 48 de ore după recoltare.

taxă de urgenţă
100 lei

Se eliberează între 12 şi 24 de ore după recoltare.

Pentru grupuri se pot face reduceri în cazul testării de urgenţă. Vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0771.771.333.

Recoltarea este făcută în strada Virgiliu 81, Bucureşti, în fiecare zi între orele 8 şi 12 în spaţiile amenajate special de către clinica noastră cu respectarea reglementărilor Ministerului Sănătăţii.

Rezultatul va fi eliberat şi în limba engleză.


Teste anticorpi IgG şi IgM

Testele ne indică faptul că am contactat sau nu în trecut COVID-19 precum şi nivelul de anticorpi ce sugerează dacă boala mai este încă activă precum şi cât de puternic este răspunsul imun la aceasta. Testul nostru, realizat prin chemoluminiscenţă, oferă o determinare precisă a titrului de anticorpi, adică nivelul de afectare în prezent prin anticorpii IgM, cât şi nivelul răspunsului imun prin dozarea titrului de anticorpi IgG.

Testarea constă în recoltarea unei simple probe de sânge. Rezultatul testelor se eliberează în cel mult 24 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test este de 125 lei.

Test IgG COVID-19
125 lei

Se eliberează în cel mult 24 de ore după recoltare.

Test IgM COVID-19
125 lei

Se eliberează în cel mult 24 de ore după recoltare.Programare pentru
testare Covid-19

Veţi fi contactat în cel mai scurt timp după trimiterea formularului completat.


Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii