image
Departamente

Ginecologie

A preveni este totdeauna mai eficient decât a trata. Acordăm o importanță deosebită serviciilor ginecologice de informare și prevenție. În acest sens, oferim pacientelor noastre ședințe de informare, care să le ajute să conștientizeze eventuale probleme generate de particularitățile vârstei.

A preveni este totdeauna mai eficient decât a trata. Descoperite la timp, afecțiunile ginecologice benigne (fibromul uterin, endometrioza, chisturile ovariene sau sindromul ovarelor polichistice) vor putea fi tratate corespunzător, evitându-se astfel evoluția lor către afecțiuni grave, uneori cu efecte ireversibile asupra sistemului reproducător. De asemenea, depistarea timpurie a cancerului endometrial (stadiul I) asigură peste 90% șanse de vindecare. La fel, cancerul de col uterin, ovarian și endometrial nu mai sunt netratabile, atunci când sunt depistate la timp.

Acesta este motivul pentru care acordăm o importanță deosebită serviciilor ginecologice de informare și prevenție. În acest sens, oferim pacientelor noastre ședințe de informare, care să le ajute să conștientizeze eventuale probleme generate de particularitățile vârstei, de factorii ereditari sau comportamentali (consumul de cafea, tutun, diferite traumatisme). Abordarea are în vedere diferitele categorii de vârstă. De pildă, adolescentele sunt instruite despre regulile elementare de igienă, despre menstruație, bolile cu transmitere sexuală, profilaxie primară împotriva cancerului de col și acnee. Pentru femeia adultă și fertilă, informarea presupune profilaxia împotriva cancerului de col, a infertilității, BTS sau a endometriozei, precum și informații despre patologia sânului, fluctuații ale coagulabilității, diferite probleme dermato-cosmetice sau hormonale cu impact asupra stării generale de bine. În fine, în cazul femeii la vârsta menopauzei sunt abordate problemele specifice, dată fiind vârstă critică. Mai ales pe acest palier de vârstă, abordarea este întotdeauna multidisciplinară, pentru că implică și aspecte ce țin de tratamente antiaging și detoxifiere. 

Mai mult, dat fiind specificul oncologic al clinicii noastre, cabinetul de ginecologie colaborează cu celelalte specialități în combaterea efectelor ginecologice ale diferitelor tratamente oncologice.

Pentru a putea pune un diagnostic pertinent, oferim o serie de analize și investigații, dintre care le amintim consultația ginecologică anuală de rutină, consultația senologică, testul PAP, examenul secreției vaginale, ecografia transvaginală, monitorizarea sarcinii etc. 


image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore