image
Cancer

Abordare terapeutică

Știm cum să luptăm cu celula canceroasă remanentă după o intervenție chirurgicală. Fie o bombardăm cu o anumită doză de radiație, fie o omorâm cu ajutorul chemoterapiei, însă constatăm nu rareori că ceea ce pentru un pacient funcționează pentru altul dimpotrivă. Unii se vindecă și nu mai au recidivă niciodată, alții supraviețuiesc un anumit număr de ani, dar sunt destui care nu răspund deloc la tratament. Care sunt cauzele, ce se poate face?

Răspunsurile ni le dă tot știința, certificând de-a lungul anilor anumite strategii care permit îmbunătățirea răspunsului terapeutic la oricare dintre abordările convenționale amintite anterior.

Pentru a evita chimiorezistența sau intoleranța la citostaticele folosite, clinica noastră pune la dispoziția pacienților teste de chemosensibilitate și de farmacogenetică. În același sens, cu ajutorul analizelor pot fi monitorizate stările proinflamatorii, răspunsul imunitar și alți parametri implicați în multiplicarea celulelor tumorale. Pentru imunoterapia țintită sunt disponibile analizele genetice de imunohistochimie si genetică moleculară.

De asemenea, având în vedere studiile recente de chimiorezistență se poate încerca prevenirea acestui fenomen prin strategii precum hiperoxigenarea tumorală cu ajutorul oxigenoterapiei sau a oxigenului hiperbar, sensibilizarea la acțiunea citostaticului sau a radioterapiei cu ajutorul hipertermiei locale sau totale și prin folosirea altor mijloace care și-au dovedit științific eficiența.

Convingerea noastră este aceea că numai luptând pe toate căile pot fi oferite șanse maxime bolnavului oncologic de a învinge cancerul. Lupta se cere dusa cu toate mijloacele pe care medicina modernă și cercetarea fundamentală ni le pun la dispoziție. Cancerul este o boală sistemică a unei lumi în care endemic a pătruns haosul și toxicitatea. Aceasta face ca el să nu poată fi învins decât ținând cont de infinita complexitate a organismului uman, de resursele inepuizabile ale acestuia de a se apăra și de a supraviețui, atunci când organismul este ajutat să lupte cu boala.
image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore