image
Departamente

Medicina de familie

Medicina de Familie este specializarea medicală situată dincolo de orice altă specializare, căci presupune o abordare completă și complexă a stării de sănătate a pacientului.

De fapt, medicul de familie este astăzi moștenitorul cel mai fidel al medicinii așa cum a fost ea cunoscută dintotdeauna. De aceea sarcina lui este și cu mult mai grea, căci el trebuie să prevină, să diagnosticheze, să prescrie medicația și să trateze bolile încă din stadiul lor incipient, supraveghind pacientul până la vindecarea sa. După cum observa dr. Mihaela Daniela Baltă, "singurul medic care este capabil să ia în considerare toate aspectele medicale, fiziologice sau patologice, sociale, psihologice, culturale sau de altă natură ale pacientului este medicul de familie.”

Dar medicul de familie este și unul dintre membrii familiei, căci relația apropiată pe care acesta o are cu familia pacienților este adesea una dintre condițiile principale ale împlinirii menirii sale. Cum altfel ar putea fi ghidat pacientul către un stil de viață sănătos, cum ar putea fi înțeles și ajutat să depășească anumite probleme specifice în sensul încurajării și motivării sale pe drumul vindecării.

Noi așa vedem medicina de familie, ca pe vocația și misiunea pe care medicul și-o asumă, de a se dedica cu totul omului, cu mulțimea problemele sale sufletești și de sănătate, în fond comunității și societății în ansamblul ei.

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore