Terapii cu laser de nivel scăzut

Terapii Laser de Nivel Scăzut (Low-Level Laser Therapy)


Terapia laser de nivel scăzut reprezintă o tehnică neinvazivă și nemedicamentoasă de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul țesuturilor disfuncționale sau afectate. Terapia cu laser poate scădea senzația dureroasă, reduce inflamația și accelera procesele de vindecare în cazul a numeroase afecțiuni acute și cronice. Principalul scop al tratamentului în cazul durerii și a condițiilor degenerative este acela de a îmbunătății funcția și mobilitatea structurilor afectate.

Studiile clinice au arătat că această terapie stabilizează, îmbunătățește valorile analizelor de laborator și determină modificări pozitive în cazul bolilor rezistente la alte forme de terapie. Iradierea sângelui reprezintă una din cele mai eficiente modalități revitalizare a organismul și curățare a sângelui. Sunt reînnoite celulele sanguine, iar procesele de eroziune a vaselor de sânge sunt reduse. Este îmbunătățit aportul de nutrienți și oxigen de la nivelul celulelor, concomitent cu scăderea valorii hiperlipemiei și a nivelului toxinelor din sânge.

Prin stimularea metabolismului celular, ca urmare a expunerii la fasciculul luminos, sunt grăbite procese de vindecare.


Fotonii (fascicul laser cu lungime de undă cuprinsă între 650 și 1300 nm) ce penetrează țesuturile sunt absorbiți de celule. Energia produsă ca urmare a absorbției este disipată sub formă de căldură, determinând încălzirea ușoară a țesutului.

O dată ajunși în celulă, fotonii activează citocromul c de la nivelul mitocondriilor, determinând, astfel, creșterea producției de ATP și, totodată, intensificarea metabolismului celular. În plus, laserul stimulează și producția de oxid nitric (NO) și specii reactive de oxigen, implicate răspunsurile inflamatorii, dar și în alte căi de semnalizare celulară.

NO este o moleculă necesară în procesele de semnalizare celulară, dar și un vasodilatator important. Producția concomitentă a acestor trei molecule determină creșterea concentrației factorilor de creștere, a proliferării și a motilității celulare, dar și a căilor metabolice implicate în procesele de viabilitate celulară.

NO determină dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația capilară în țesuturile afectate, cu creșterea aportului de oxigen și nutrienți și a eliminării produșilor toxici. Astfel, sunt reduse senzația dureroasă și inflamația din corp, concomitent cu stimularea proceselor de vindecare.

În domeniul terapiei cu laser de nivel scăzut, laserul Weberneedle® Endo și Weberneedle® Compact folosit în clinica noastră este unic pe piață la nivel mondial. Utilizarea și-a dovedit deja eficiența în peste 50 de țări.

Designul modular permite o actualizare la până la 12 module laser cu următoarele utilizări posibile:

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore