image

Noutăți

Ultimele noutăți și știri medicale
09.05.2021
Fost angajat de rang înalt al Fundației Bill & Melinda Gates avertizează asupra consecințelor dezastruoase ale vaccinării în masă și ale măsurilor restrictive


Geert Vanden Bossche, o somitate în domeniul virusologiei și vaccinologiei, cu o carieră strălucită în diferite companii de vaccinuri, între altele ca fost Senior Program Officer al Fundației Bill & Melinda Gates și fost manager de proiecte pentru vaccinurile anti-Ebola al Alianței Globale pentru Vaccinuri și Imunizare (Global Alliance for Vaccines and Immunization – GAVI) din Geneva, trage un vehement semnal de alarmă asupra consecințelor dezastruoase asupra sănătății publice mondiale ale actualei campanii de vaccinare în masă și ale măsurilor restrictive de prevenire a infectării. El declară fără menajamente că situația este extrem de critică, arătând că un virus aproape inofensiv se poate transforma în scurt timp într-un „monstru” de nestăpânit, într-o adevărată armă biologică de distrugere în masă.
27.04.2021
În decembrie 2020, o echipă de cercetători de la Universitatea Harvard și de la Institutul de Tehnologie de la Massachusetts (Massachusetts Institute of Technology - MIT) a realizat un studiu care demonstrează că ARN-ul virusului SARS-CoV-2 poate fi transcris invers în celulele umane, aceste secvențe putând fi integrate în genomul uman. Descoperirea este de maximă importanță pentru lămurirea dilemei din mediile științifice, dacă există sau nu riscul ca ARN-ul mesager din noile vaccinuri anti-COVID să pătrundă în nucleul celulelor și să modifice ADN-ul.
19.04.2021
Un grup de cercetători greci, de la Facultățile de Medicină din Atena, Pireu, Ioannina și Alexandroupolis, au realizat primul studiu experimental care testează eficacitatea clinică a antibioticului Claritromicină în tratarea COVID-19. După șase luni de monitorizare a 90 de pacienți înrolați în experiment, cercetătorii au ajuns la concluzia că tratamentul cu Claritromicină este asociat cu o ameliorare clinică timpurie la pacienții cu forme moderate de COVID-19.
22.04.2021
În ce măsură este benefică distanțarea socială? Nu cumva, pe termen lung, are mai multe efecte negative decât pozitive? Iată întrebări la care, în ultimele luni, au încercat să răspundă numeroși oameni de știință, provocați de carantinele prelungite din întreaga lume în contextul pandemiei de COVID-19. Doi cercetători britanici de la William Harvey Research Institute at Barts și London School of Medicine and Dentistry din Londra - Fulvio D’Acquisto, Profesor de Imunologie, și Alice Hamilton, specialistă în efectele izolării sociale asupra sănătății - au publicat anul trecut o sinteză cuprinzătoare și concisă a datelor științifice care evaluează efectele distanțării sociale asupra sănătății. Concluzia lor este măsurile de distanțare socială vor avea în timp efecte negative asupra sănătății, incluzând dereglări ale sistemului imunitar și cardiovascular, iar gravitatea acestor probleme de sănătate va fi direct proporțională cu durata restricțiilor.
10.04.2021
Procesele de vindecare și de menținere a sănătății sunt declanșate numai atunci când organismul nostru se află în starea parasimpatică a sistemului nervos autonom. Este o stare de relaxare și repaus, ce aduce sistemul nervos în echilibru și influențează toate aspectele stării noastre de bine. Practic, nu ne putem vindeca în afara stării parasimpatice, în care ar trebui să ne aflăm aproximativ 80% din timpul zilei. Aproape orice boală și disfuncționalitate somatică rezultă din incapacitatea noastră de a intra în starea parasimpatică.
Siguranța și nesiguranța vaccinurilor anti-COVID-19
09.04.2021
Scrisoare deschisă a unor prestigioși medici și oameni de știință către
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA – European Medicines Agency)
Τratarea endometriozei prin stimularea nervului vag
07.04.2021
Un procent de 6-10% dintre femeile aflate la vârsta reproducerii suferă de endometrioză, caracterizată prin depunerea și creșterea țesuturilor endometriale în afara cavității uterine - o boală ginecologică benignă și debilitantă, care constituie una dintre principalele cauze ale infertilității la femei. De regulă, endometrioza implică ovarele, trompele uterine, vaginul și membrana care acoperă pelvisul, dar există și cazuri în care țesutul endometrial se poate răspândi către organele din zona pelvină și poate apărea pe suprafața externă a intestinului subțire sau gros, a ureterelor și a vezicii urinare. Rareori se dezvoltă la nivelul pleurei (membrana care acoperă plămânii) sau al pericardului (membrana care învelește inima). Este o boală dependentă de estrogen, care prezintă și trăsături de inflamație cronică.
03.04.2021
Cel mai simplu lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră este să punem în mișcare capacitatea organismului de a se vindeca și recupera singur, eliminând eventualele perturbări ale funcționării lui firești.
Infertilitatea masculină a atins cote alarmante
19.03.2021
Un studiu publicat în BMJ atrage atenția cu privire la necesitatea identificării cât mai urgente a cauzelor ce au determinat scăderea dramatică a producției de spermatozoizi în ultimele 3 decenii, la bărbații din țările dezvoltate.
Incidența cancerului de ficat este în creștere în întreaga lume
19.03.2021
Incidența cancerului hepatic a cunoscut o creștere la nivel mondial în ultimii 25 e ani, însă cauzele apariției aceste maladii variază foarte mult, în funcție de zona geografică și, într-o anumită măsură, și de situația economică. Acestea sunt concluziile unui studiu publicat în revista JAMA Oncology. Studiul a fost condus de dr. C. Fitzmaurice, de la Universitatea Washington, Seattle.