image

Noutăți

Ultimele noutăți și știri medicale
14.06.2022
Este mai eficient să prevenim decât să tratăm, și să ne informăm decât să dăm cu presupusul. Evoluția tehnologică și industrială a ajuns într-un punct în care accentul cade pe cantitate în detrimentul calității. Din acest motiv, pâinea și grânele cele mai populare în ziua de astăzi nu mai au aproape nimic în comun cu grânele ancestrale, ridicând un mare semn de întrebare asupra compoziției lor. Grâul nu mai este grâu, iar pâinea gustoasă și ieftină de la colțul străzii nu mai este pâinea de odinioară. De aceea, vom încerca, în cele ce urmează, să recuperăm din trecut soluții culinare cât mai puțin alterate de civilizația industrială, în căutarea unei vieți mai simple și mai sănătoase.
Efectele nocive ale glutenului  asupra microbiomului intestinal (I)
12.05.2022
Când și de ce „pâinea noastră cea de toate zilele” a devenit un factor de risc pentru sănătatea omului? Cum se face că un aliment socotit esențial pentru supraviețuirea noastră a ajuns cauza principală a multor probleme grave de sănătate, printre care cele mai semnificative sunt bolile neurologice și cele autoimune? Răspunsul la aceste întrebări este glutenul din produsele actuale de panificație, care alterează bacteriile benefice din microbiomul intestinal și favorizează dezvoltarea bacteriilor patogene.

Terapia cu hidrogen molecular
14.05.2022
Găsirea unor antioxidanți netoxici sau mai puțin toxici care să ne ajute în menținerea sănătății sau tratarea anumitor boli reprezintă un scop important în cercetarea medicală. Eforturile din ultimele decenii au condus la descoperirea că hidrogenul (H2) este o moleculă antioxidantă selectivă netoxică, naturală, simplă, necostisitoare și eficientă în combaterea stresului oxidativ.
Terapia prin chelare de metale grele
24.07.2022
Terapia de chelare sau de dezintoxicare de metalele grele din organism este extrem de benefică, fiind utilizată într-un lung șir de afecțiuni, de care sunt responsabile metalele grele cu care ne intoxicăm zi de zi din mediul înconjurător, din alimente, din cosmetice sau de la diferitele produse industriale pe care le folosim. Astfel, chelarea de metale grele este aplicată cu succes în intoxicații cu metale, afecțiuni cardiovasculare, plăci de aterom, stenoză carotidiană, sindromul de oboseală cronică, fibromialgie, boală vasculară periferică, osteoporoză, degenerescență maculară, maladia Alzheimer, cancer, precum și în ameliorarea efectelor îmbătrânirii.
Electrochimioterapia, o alternativă terapeutică în cancer
09.02.2022
Intervențiile chirurgicale, radioterapia și chimioterapia sistemică sunt tratamentele convenționale în majoritatea cancerelor de piele, asigurând rate ridicate de control local și supraviețuire. Cu toate acestea, în ciuda progreselor semnificative în tratament, recurența sau metastazele la nivelul pielii sunt adesea dificil de gestionat. Răspunsul slab la aceste tratamente se datorează cel mai adesea impermeabilității relative a membranei celulare la agenții terapeutici. O alternativă terapeutică de succes s-a dovedit în ultimele decenii electroporația care permeabilizează membranei celulare prin aplicarea de impulsuri electrice și permite pătrunderea eficientă a cistostaticelor doar în țesuturile tumorale.
Terapia cu oxigen hiperbar în anti-aging
10.01.2022
Impactul asupra lungimii telomerilor și a imunosenescenței

Un studiu prospectiv israelian, intitulat „Oxigenoterapia hiperbară crește lungimea telomerilor și scade imunosenescența în celulele sanguine izolate”, și-a propus să examineze dacă terapia cu oxigen hiperbar (HBOT) afectează lungimea telomerilor (TL) și concentrațiile de celule senescente la o populație vârstnică normală, non-patologică. Ei au descoperit că expunerile hiperoxice intermitente repetate, folosind anumite protocoale de terapie cu oxigen hiperbaric (HBOT), pot induce efecte regenerative care apar în mod normal în timpul hipoxiei. În acest studiu, efectuat pentru prima dată pe oameni, s-a constatat că sesiunile zilnice repetate de HBOT pot crește lungimea telomerilor cu mai mult de 20% la o populație în vârstă, celulele B prezentând cea mai izbitoare schimbare. În plus, HBOT a scăzut numărul de celule senescente cu 10-37%, având cel mai mare impact asupra T-helper senescente.
Proteina Spike accelerează îmbătrânirea
21.12.2021
Reconstituind un puzzle complex alcătuit din numeroase articole și studii științifice recente și mai vechi, se poate ajunge la concluzia că expunerea de lungă durată la acțiunea proteinei Spike, prin îmbolnăviri repetate sau prin vaccinare, anihilează „proteina longevității”, sirtuina 6, și reduce progresiv telomerii de pe cromozomi. Acest fenomen este responsabil cu agravarea și intensificarea patologiilor deja existente sau cu generarea altora noi, în special cancere și boli neurodegenerative, conducând inevitabil la reducerea speranței de viață.
Sindromul proteinei Spike
16.12.2021
Recent a fost identificat la scară tot mai largă ceea ce Dr. Thomas Levy numește „sindromul proteinei Spike”, o patologie generată de diseminarea proteinei Spike în tot organismul, fie prin cronicizarea bolii COVID-19, fie în urma vaccinării anti-COVID. Simptomele sunt în principal reacții de natură autoimună și pot include: insuficiență cardiacă, leziuni cardiace, atac de cord, miocardită; hipertensiune pulmonară, tromboembolism și tromboză pulmonară, afectarea țesutului pulmonar, posibilă fibroză pulmonară; creșterea evenimentelor tromboembolice venoase și arteriale; diabet; complicații neurologice, inclusiv encefalopatie, convulsii, dureri de cap și boli neuromusculare, de asemenea, hipercoagulabilitate și accident vascular cerebral; disbioză intestinală, boală inflamatorie intestinală și intestin permeabil; leziuni renale; afectarea capacității de reproducere la bărbați; leziuni cutanate; boli autoimune generale, anemie hemolitică autoimună; leziuni hepatice.
Studiu: Proteina Spike suprimă mecanismele de reparare a ADN-ului
04.12.2021
Un articol de cercetare publicat în septembrie anul acesta de Multidisciplinary Digital Publishing Institute, a stârnit vii reacții legat de acest subiect, devenind în scurt timp viral. Studiul – intitulat „Proteina Spike a virusului SARS–CoV–2 afectează sistemul de reparare a leziunilor ADN-ului și inhibă recombinarea V(D)J in vitro” și realizat de doi cercetători suedezi în Bioștiințe Moleculare și, respectiv, Microbiologie Clinică și Virologie - demonstrează pe baza experimentelor realizate că proteina Spike a SARS–CoV–2, la fel ca și proteina Spike din vaccinurile anti-COVID, pătrunde în nucleul celulei, supresează motorul de reparare a ADN-ului organismului nostru și în felul acesta poate declanșa o explozie de cancere, imunodeficiență, tulburări autoimune și să accelereze îmbătrânirea. În felul acesta, subliniază autorii, vaccinurile pe bază de ARN mesager (Pfizer și Moderna) și cele pe bază de adenovirus (Johnson&Johnson, Astrazeneca), pot deregla grav mecanismul de reparare a ADN-ului, într-un procent de până la 90%.
Review: Efectele medicale adverse induse de mască
04.12.2021
„Sindromul de epuizare indus de mască” (Mask-Induced Exhaustion Syndrome - MIES) este numele generic dat multitudinii de forme de deteriorare fizică și psiho-socială induse de purtarea măștii. Conceptul este recent și a fost propus într-o amplă meta-analiză de un grup de cercetători germani din diferite domenii medicale și psihosociale (anatomie moleculară și celulară, patologie, neuroștiințe, patofiziologie neurochirurgicală, psihologie), care au expus efectele medicale adverse provocate de purtarea măștii.
Testele de chemosensibilitate tumorală (TCA) și chimioterapia personalizată
09.11.2021
Un review publicat în iunie 2021 de revista „Medicina” a Universității Lituaniene de Științe ale Sănătății prezintă cele mai recente date din domeniul testelor de chemosensibilitate tumorală (TCA) și farmacogenetică în tratamentul cancerului. Studiul prezintă ultimele rezultate ale cercetărilor de chemorezistență și chemosensibilitate, propunând o oncologie personalizată, care să se bazeze pe evaluarea chemosensibilității tumorale a fiecărui pacient în parte.
Review: Sindromul de epuizare indus de mască
04.12.2021
„Utilizarea zilnică a măștii ce acoperă gura și nasul prezintă sau nu efecte secundare nedorite și potentiale pericole?”, se întreabă o echipă de medici germani de diferite specialități într-o o amplă meta-analiză despre efectele secundare ale purtării măștii. În rezumatul studiului, specialiștii germani arată că, deși multe țări au introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile publice datorită răspândirii virusului SARS-CoV-2, până în prezent nu a avut loc o investigație cuprinzătoare a efectelor adverse pe care masca le poate provoca. Răspunsul lor este că da, purtarea măștii ore întregi în fiecare zi, pe termen lung, are mai bine de 20 de efecte secundare serioase.
image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore