Noutăți

Ultimele noutăți și știri medicale
Infertilitatea masculină a atins cote alarmante
24.01.2018
Un studiu publicat în BMJ atrage atenția cu privire la necesitatea identificării cât mai urgente a cauzelor ce au determinat scăderea dramatică a producției de spermatozoizi în ultimele 3 decenii, la bărbații din țările dezvoltate.
Incidența cancerului de ficat este în creștere în întreaga lume
24.01.2018
Incidența cancerului hepatic a cunoscut o creștere la nivel mondial în ultimii 25 e ani, însă cauzele apariției aceste maladii variază foarte mult, în funcție de zona geografică și, într-o anumită măsură, și de situația economică. Acestea sunt concluziile unui studiu publicat în revista JAMA Oncology. Studiul a fost condus de dr. C. Fitzmaurice, de la Universitatea Washington, Seattle.
Consumul de alcool crește numărul cazurilor de cancere gastrointestinale
17.10.2017
Conform datelor publicate de într-un raport al United European Gastroenterology (UEG) în iulie 2017, în Europa consumul de alcool per capita este cel mai ridicat din lume, fiind observată și o creștere alarmantă a numărului cancerelor digestive asociate acestuia.
Circumferința taliei, asociată cu riscul de apariție a cancerului
17.10.2017
Excesul de țesut adipos, în special în zona taliei, pare să aibă o importanță similară ca și valoarea indicelui de masă corporală (IMC) în creșterea riscului diferitelor forme de cancer asociate obezității.
17.10.2017
OPKO Health Inc a anunțat că rezultatele unui studiu amplu asupra efectelor medicamentului experimental destinat deficienței hormonului de creștere (hGH) la pacienții adulți (GHD) nu au arătat niciun beneficiu semnificativ statistic în cazul grupului țintă comparativ cu placebo.
06.12.2017
Fiecare pacient este diferit, iar efectele secundare resimțite în urma tratamentelor anticancerigene clasice sunt diferite. Abordarea integrativă oncologică permite adaptarea metodelor de tratament în funcție de sensibilitățile și nevoile fiecărui pacient.