image
Tratamente

Hidrocolonoterapia

Cum îmi pot da seama că intestinul meu nu funcționează bine?

Cea mai comună problemă a colonului este constipația sau tranzitul leneș. Alte semne că aveți un colon care nu este 100% fericit sunt balonarea și gazele, care uneori indică o supraabundență a bacteriilor rele. În general, la cei care încep procedura de curățare a colonului, aceste probleme încep să dispară.

Nu e suficient că merg la toaletă zilnic?

În 90% din cazuri, nu este suficient. Stilul nostru „modern” de viață, care este complet nenatural, conduce la acumularea de deșeuri toxice în organism de-a lungul anului. Dieta omului modern se bazează pe proteină animală, alimente procesate, grăsimi și zahăr.

Dacă la această stare de fapt se adaugă stresul și presiunea constantă a lipsei de mișcare fizică, colonul devine un adevărat depozit de deșeuri și toxine care afectează capacitatea de detoxifiere a organismului. Aceasta face materialele toxice să reintre în fluxul sanguin și să se stocheze în celule. În urma acestei autointoxicări, starea noastră generală se situează mult sub potențialul optim și chiar suntem supuși riscului de îmbolnăvire.

Cum ne detoxifiem cu ajutorul colon hidroterapiei? Doare?

Marea majoritate a celor care optează pentru colon hidroterapie nu simt nicio durere. Se poate sesiza timp de câteva secunde un mic disconfort la inserarea speculului de unică folosință prin care se va iriga intestinul.

În timpul procedurii unii au crampe ușoare, iar unii pot avea o ușoară senzație de greață produsă de desprinderea deșeurilor toxice de pe peretele colonului înainte de evacuarea lor – se întâmplă mai ales la cei care au un colon foarte aglomerat și face parte din procesul de detoxifiere care vine la pachet cu scăparea de reziduuri.

Nu se pierd „bacteriile bune” din intestin?

Colon hidroterapia facilitează de fapt prezența și multiplicarea florei bacteriene benefice din intestinul subțire și cel gros.

Dar, odată cu scoaterea toxinelor și mucozităților sau deșeurilor vechi care pot exista în colon, este indicată și folosirea unor remedii pe bază de plante, urmate de reinstalarea bacteriilor prietenoase aici. Aportul de probiotice, numite și „bacterii prietenoase”, reprezintă o parte importantă din programul de sănătate, mai ales în combinație cu colon hidroterapia. O alimentație diversificată bazată mai ales pe alimente și băuturi fementate în sare – probiotice – și legume și fructe – prebiotice nu poate fi înlocuită cu nimic.

Irigarea colonului

Cunoscută și sub numele de colon hidroterapie, este o metodă sigură și eficientă de curățare a colonului

Prin introducerea repetată prin rect de apă călduță filtrată, la presiune foarte mică, folosind tehnici de masaj speciale în zona abdomenului inferior pentru a stimula desprinderea materiilor depuse pe peretele interior al colonului. Procedura nu implică adaos de substanțe chimice sau medicamente și este deopotrivă relaxantă și eficientă.

Scopul este îndepărtarea crustei formate pe interiorul intestinului prin depunerea de materii fecale, gaze și mucus. Aceasta va permite absorbția mai ușoară a nutrienților vitali prin peretele colonului, rezultatul fiind o stare de întinerire și însănătoșire. Procedura poate ajuta și la retonifierea și corectarea deformărilor colonului.

Procedura este sigură?

Colon hidroterapia este foarte sigură, mai ales dacă este realizată de către un specialist cu calificarea necesară. Echipamentul folosit este sterilizat la interior, iar kiturile de irigare care se inserează în organism sunt de unică folosință. Apa trece printr-un proces avansat de filtrare înainte de intrarea în colon, iar aparatele care gestionează întregul proces sunt certificate la nivel european.

Nu se pot obține aceleași rezultate cu ajutorul laxativelor?

Laxativele au efect iritant asupra organismului. De aceea, acesta produce o substanță lichidă care se scurge prin colon și acoperă ca un film toxinele și deșeurile, lăsându-le la locul lor.

Cum ne pregătim pentru sesiunea de colon hidroterapie?

Vă recomandăm să vă abțineți de la mâncare cu cel puțin două ore înainte de programarea ședinței și să vă hidratați bine. Ar fi foarte bună o dietă bazată exlusiv pe vegetale și cereale cu două-trei zile înainte, care să vă pregătească colonul pentru tratament. Nu se bea alcool cu 24 de ore înainte.

De câte sesiuni de colon hidroterapie e nevoie?

Fiecare persoană este diferită, iar schimbările din viața noastră ne produc stres. Nu există un număr anume de cure. Depinde de obiectivele de sănătate și bunăstare ale fiecăruia. Deși se simte ușurare de la prima sesiune, e nevoie de mai multe sesiuni pentru a curăța colonul cum trebuie.

Se recomandă un pachet inițial de 3 până la 6 astfel de cure. După fiecare din ele se va face o evaluare a necesității reluării curelor. E nevoie de mai multe sesiuni de colon hidroterapie deoarece în colon, care are aproximativ 1,5-1,8 m lungime, se acumulează de-a lungul deceniilor multe materii toxice.

Cum te simți după procedură?

Sesiunile de colon hidroterapie aduc un efect de „ușurare”. Veți simți că plutiți și că realmente sunteți foarte curat în interior. Dar poate că cel mai surprinzător efect este nivelul mult mărit de energie pe care cei mai mulți îl simt după procedură. De asemenea, multe persoane relatează că au pielea mai luminoasă după proceduri. După ce colonul a fost curățat bine, acest efect trebuie susținut cu programe eficiente de dietă, mișcare fizică și alte măsuri care susțin sănătatea.

După o serie de sesiuni de colon hidroterapie, astfel de măsuri de susținere a sănătății se vor dovedi mult mai eficiente. Asigurați-vă că beți destule lichide, evitați legumele crude și reduceți consumul de carne pentru câteva zile. Consumați legume la abur, fructe și supe.

Terapia colonului

ameliorează, în funcție de caz și patologie până la vindecare, următoarele afecțiuni:

Afecțiuni gastroenterologice

constipația, balonarea, diaree cronica, digestie dificila, meteorism abdominal, enterocolita, sindrom de colon iritabil, ulcer duodenal, gastric, refluxul gastric

Afecțiuni hepato-biliare

Hepatite, dischinezii biliare

Afecțiuni metabolice

obezitate, hipotiroidie, diabetul

Afecțiuni dermatologice

celulita, eczeme, acnee, dermatite, pete tegumentare, riduri, psoriazis

Afecțiuni neurologice

migrene, cefalee iritabilitate, stres, insomnie, depresie

Afecțiuni reumatologice

spondiloza cervicala, lumbago, sciatica, ankiloze, artroze, spondiloza, osteoporoza

Afecțiuni respiratorii

rinite, sinuzite, otite, bronsite asmatiforme, alergii respiratorii

Afecțiuni genito-urinare

cistite, anexite, incontinenta urinara, disfunctii ale prostatei, insuficienta renala

Afecțiuni venoase

insuficienta venoasa cronica, boala varicoasa, tromboflebite, hemoroizi

Sindromul de oboseală cronică

Afecțiuni infecțioase

infecții parazitare, bacteriene, virale.

Pericolul acumulării de reziduuri pe pereții colonului

Din nefericire, din cauzele descrise mai sus, cancerul de colon este principala cauză de mortalitate prin cancer la nefumătorii din țările dezvoltate.

Circa 16.000 de persoane mor de cancer de colon anual numai în Marea Britanie.

Peste 149.000 de persoane au murit de cancer de colon în 2008 în Europa.

Cancerul de colon a ucis în total aproximativ 600.000 de persoane din toată lumea în 2008.

Aceste triste statistici ne ajută să înțelegem marele pericol pe care îl reprezintă stilul de viață modern nesănătos. Chiar și cei cărora li se pare că urmează o dietă așa-zis „bună” vor fi surprinși de volumul de materii fecale acumulate de decenii în colonul lor.

De aceea, oricine poate beneficia de curățarea intenstinului, o procedură care se poate combina minunat cu o dietă și un stil de viață îmbunătățite.

Beneficiile colon hidroterapiei

1. Eficientizează sistemul digestiv

Pe măsură ce colonul se curăță, împinge deșeurile alimentare nedigerate prin sistem, lăsând cale liberă pentru absorbția mai bună a nutrienților. Dacă deșeurile rămân prea mult timp în organism, devin un teren fertil pentru bacterii rele și îmbolnăvire. Un colon curățat în urma unei proceduri de detoxfiere permite deșeurile nedigerate să treacă ușor prin el și să se evacueze, ceea ce rezolvă probleme precum sindromul de colon iritabil, balonarea și gazele, diareea și chiar refluxul esofagian.

2. Ajută la regularizarea tranzitului și evitarea constipației

Constipația – mai ales cea cronicizată – lenevește digestia, ceea ce face ca resturile nedigerate să rămînă mai mult timp în organism. Aceasta crește probabilitatea eliberării de toxine în sânge și produce și alte boli și iritații, cum ar fi hemoroizii sau venele varicoase.

3. Întărește sistemul imunitar

Creează un mediu curat și sănătos pentru cultivarea bacteriilor bune. Conduce la dispariția candidozei, aftelor și respirației urât mirositoare. Mărește gradul de absorbție al vitaminelor și mineralelor.

4. Mărește nivelul de energie și îmbunătățește starea psihică

- Senzație de ușurare, prospețime și energie
- Reducerea senzației de letargie și oboseală
- Limpezește mintea, reduce durerile de cap, îmbunătățește somnul

Scoaterea toxinelor din corp este întineritoare, deoarece realocă energia folosită de obicei pentru împingerea reziduurilor până la celălalt capăt al intestinului. Persoanele care au făcut detoxifierea colonului spun că au o circulație sanguină mai bună, un somn mai odihnitor și un nivel mult mai mare de energie.

5. Crește gradul de absorbție al vitaminelor și nutrienților în organism

Un colon curățat va permite doar absorbția de apă, vitamine și nutrienți în fluxul sanguin, pe când înainte prin pereți săi pătrundeau și toxine și bacterii. Când colonul este detoxifiat, lasă cale liberă nutrienților esențiali să ajungă la celulele organismului.

6. Îmbunătățește capacitatea de concentrare

Un regim alimentar sărac în nutrienți esențiali și problemele de absorbție a vitaminelor pot provoca pierderea capacității de concentrare. Acumularea de mucozități și toxine în colon poate împiedica organismul să își extragă nutrienții necesari chiar și atunci când mâncăm sănătos. Curățarea colonului, însoțită de o dietă de detoxifiere poate face diferența dintre o stare de atenție și alertă și incapacitatea de concentrare. Aceasta are ramificații ample și în carieră, și în domeniul relațiilor personale, cât și pentru sănătatea noastră per ansamblu.

7. Ten mai luminos și mai curat

Se rezolvă probleme dermatologice precum eczema, psoriazisul, acneea.

8. Stimulează pierderea în greutate

Alimente sărace în fibre alimentare se mișcă prin sistemul digestiv de patru ori mai încet decât alimente bogate în fibre. Aceste alimente care se mișcă încet produc exces de mucus, care se lipește efectiv de pereții intestinali, îngreunând tractul intestinal cu kilograme în plus de materie fecală.

Curățarea colonului are potențialul de a ajuta pierderea în greutate. Unii spun că au scăzut în greutate și până la 9 kilograme într-o lună prin colon hidroterapie. Colonul uman mediu cântărește aproximativ 1,8 kilograme când e gol și poate menține o greutate echivalentă cu până la opt mese până la digestia finală a acestora. Curățarea colonului prin colon hidroterapie poate rezulta într-o scădere semnificativă în greutate și poate da un impuls puternic metabolismului leneș, făcându-ne totodată să ne concentrăm atenția pe opțiuni alimentare mai sănătoase și pe bunăstarea întregului organism.

9. Scade riscul de cancer de colon

Toate toxinele pe care le mâncăm, le bem, le inspirăm și le absorbim prin piele sfârșesc prin a fi procesate în sistemul gastrointestinal și ficat. Dacă nu sunt expulzate cât mai rapid din ficat și colon, pot da peste cap organismul. Prin eliminarea reziduurilor stagnante, se reduce riscul formării de polipi, chisturi și excrescențe canceroase din colon și tractul gastrointestinal.

10. Mărește fertilitatea

Curățarea colonului, un aport mărit de fibre alimentare și o dietă sănătoasă ajută la controlul greutății. Grăsimea se produce sub influența estrogenului la femei și, dacă în organism este prea multă, devine greu să rămâi gravidă. La femei, un colon îngreunat de reziduuri acumulate de-a lungul anilor poate apăsa pe uter și pe organele reproducătoare din jur, pe care le va tensiona.

Colon hidroterapia ne scapă și de multe substanțe chimice și toxine care afectează producerea de ovule și de spermatozoizi. Mulți specialiști naturopați recomandă colon hidroterapie pentru ambii soți înainte de încercarea de a concepe un copil.

11. Menține un pH echilibrat al sângelui

Alimentele care produc blocarea colonului emană acizi, mai ales în cazul celor care au un regim alimentar format din multe proteine și puține fibre. Aceasta conduce la o stare generală de rău în organism. Țesuturile colonului devin mai bolnave și mai inflamate, reducând abilitatea acestui organ de a funcționa normal, ceea ce ar implica trecerea în sânge prin pereții săi numai a apei, mineralelor și vitaminelor. Când ciupercile, bacteriile și paraziții sau chiar particulele de materie fecală ajung să treacă prin pereții colonului în sânge și în țesuturile conectoare, pH-ul corpului se va dezechilibra. Un organism alcalinizat ne ține departe de boli și ne ajută să arătăm tineri și în formă. La cei care au un pH acid produs de consumul excesiv de proteină animală, colon hidroterapia va contribui la scăderea acidității organismului.

12. Hidratarea

La o singură procedură de colon hidroterapie se folosesc 60-80 de litri de apă purificată. După ce veți simți beneficiile procedurii, veți fi și mai motivați să respectați recomandarea de a bea 2 litri de apă pe zi.

13. Îmbunătățește bunăstarea întregului corp

Eliberarea colonului de reziduuri și toxine prin curățarea straturilor de depuneri interioare poate duce la o senzație de ușurare, putere și sănătate generală.

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore