image
Departamente

Nutriție

Hippocrates, 460-370 IC, părintele medicinei, spunea: ”Hrana să vă fie medicament și medicamentul să va fie hrană”. După aproape 2500 de ani de la moartea sa cercetările din domeniul biologiei moleculare, biofizicii și medicinei cuantice structurale au demonstrat adevărul afirmațiilor sale.
Există o mare diferență între ”a mânca” și ”a mă hrăni”. Corpul uman este cea mai complexă ”mașină” al cărui combustibil principal îl reprezintă principiile alimentare.

Toate reacțiile chimice și procesele biologice care au loc în celulele noastre sunt susținute de energia furnizată de metabolizarea alimentelor ingerate. Fiecare etapă a vieții noastre, fie că este vorba de creștere, maturitate, senescență sau de stări de boală, are nevoie de o dietă adaptată momentului respectiv. Tot ceea ce mâncăm poate fi o binecuvântare pentru corpul nostru, dar poate fi și un blestem. Compoziția, cantitatea și orarul meselor sunt esențiale pentru susținerea proceselor de vindecare și menținerea sănătății. Hrana reprezintă ”fundația” fără de care nu putem construi o adevărată stare de sănătate, durabilă. Mâncăm de cel puțin 3 ori pe zi din momentul nașterii până la sfârșitul vieții. Despre ce alt lucru puteți spune că are o asemenea constanță în viață noastră?

”Ar fi bine să mâncăm pentru a trăi și nu să trăim pentru a mânca.”     Socrates

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore