Centrul Lyme

Sauna Detox în boala Lyme


Sauna cu infraroșu este poate cel mai bun mijloc de detoxifiere atâta timp cât pielea este cel mai mare organ excretor al organismului având o suprafață de aproximativ 1.5-1.9 m2.


Vorbim despre sauna cu infraroșu, deoarece studiile au demonstrat că față de sauna clasică aceasta crește cu 15%-20% transpirația realizată prin glandele sebacee (sudoripare apocrine), transpirație care conține colesterol, toxine solubile în grăsimi endogene sau exogene (xenobiotice), metale grele, amoniac și acid uric etc.

Asta pentru că în cazul saunei tradiționale 95-97% din transpirație este formată din apa eliberată prin glandele sudoripare ecrine, în timp ce transpirația celor care foloseau un sistem termic cu infraroșu îndepărtat conținea numai 80-85% apă, restul fiind transpirația glandelor sebacee.

Atenție, ne referim la sauna cu infraroșu îndepărtat 3-30 Hz, căci este singura ce poate încălzi corpul în profunzime până la o adâncime de aproape 4 cm. Sauna cu infraroșu apropiat nu încălzește decât suprafața pielii.

Sauna Detox în boala Lyme

Studiile arată, de asemenea, că o cură de 7 saune zilnice conduce la o scădere a dominanței sistemului nervos simpatic și o creștere a răspunsului sistemului nervos parasimpatic. În același timp se constată o stimulare a sistemului imunitar, cu producția celulelor NK, NKT și a celulelor imune B. Așadar, sauna cu infraroșu ajută organismul în lupta sa cu microbii, în cazul nostru cu Borelioza Lyme și cu coinfecțiile asociate.Pentru mai multe informații mergi în pagina Sauna

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore