Centrul Lyme

Hidrogenul molecular în boala Lyme


Hidrogenul (H2) este o moleculă antioxidantă selectivă netoxică, naturală, simplă și eficientă în combaterea stresului oxidativ și inflamației și în reglarea semnalizării unei mulțime de căi implicate în diverse patologii.


Hidrogenul molecular în boala Lyme

Efecte biologice


Efecte
antioxidante

Cele mai puternice toxine din organism sunt radicalii liberi toxici, care pot fi generați de mulți factori patogeni, variind de la factori fizici (cum ar fi radiațiile ionizante și lumina ultravioletă), factorii chimici (toxine chimice) și factori biologici (cum ar fi bacteriile, virusurile, infecții și biotoxinele eliberate de acestea), precum și o imunitate anormală (cum ar fi artrita reumatoidă).

Moleculele de hidrogen elimină radicali liberi toxici prin următoarele mijloace:

1. Activează sistemul Nrf2-Keap1; induce activarea elementelor de răspuns antioxidant (ARE); și secretă diverse proteine citoprotectoare, cum ar fi glutation, catalaza (CAT), superoxid dismutază (SOD), glutation peroxidază și hem-1 oxigenază.
2. Activează factorul de transcripție Fox01; reglează expresia mangan superoxidului dismutază (MnSOD) și CAT; și reduce deteriorarea mitocondriilor și generarea masivă de radicali liberi.
3. Activează calea proteinei kinazei activate de AMP (AMPK); reglează creșterea celulelor; și remodelează metabolismul energetic, obținând astfel efecte anti-apoptotice.

Efecte
antiinflamatorii

Inflamația este una dintre cele mai importante cauze ale multor boli și stări de sănătate precare. Cancerul este, de asemenea, considerat ca fiind determinat de inflamația cronică incontrolabilă. Efectele antiinflamatorii [3] ale H2 se datorează, în principal, faptului că reglează diferitele citokine proinflamatorii și inflamatorii (inclusiv interleukina (IL)-1β, IL-6), factorul de necroză tumorală (TNF)-α, molecula de adeziune intercelulară (ICAM)- 1, factor nuclear (NF)-κ B și prostaglandina (PG) E2.

H2 induce hemoxigenaza-1
(HO-1) și reacția sa enzimatică

care elimină infecțiile prin creșterea fagocitozei și a reacțiilor antibacteriene endogene și atenuează inflamația cauzată de hiperoxie și îmbunătățește oxigenarea sângelui.Pentru mai multe informații mergi în pagina Hidrogen molecular

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore