image
Tratamente

Terapia cu hidrogen molecular

Terapia cu hidrogen molecular este una dintre cele mai inovatoare soluții terapeutice la nivel mondial, un adevărat „panaceu universal”, folosit cu succes în țări ca Japonia și China pentru mai bine de 100 de tipuri de afecțiuni, între care menționăm bolile cronice, autoimune, toate tipurile de cancere, coronavirus și multe altele. Clinica Imunomedica dispune de tehnologia de ultimă oră în administrarea acestui antioxidant și antiinflamator natural neinvaziv, la cele mai înalte standarde de eficiență, siguranță și confort.

Efecte biologice

Hidrogenul molecular (H2) este cel mai ușor și mai abundent element din atmosferă. Întrucât are o masă moleculară relativ mică, se răspândește rapid în organism, pătrunzând în membranele celulare pentru a exercita o gamă largă de efecte biologice – antiinflamatorii și antioxidante (metabolismul energetic mitocondrial), de reglare a sistemului imunitar și a funcțiilor celulare (apoptoză, autofagie și piroptoză) prin anihilarea producției de specii reactive de oxigen în exces și reglarea factorului de transcripție nucleară. Datorită profilului de siguranță și eficacității sale, hidrogenul molecular are un potențial clinic extraordinar în lupta împotriva a mai bine de 100 de tipuri de boli.
Recent și-a dovedit eficiența și în pandemia de COVID-19, Comisia Națională de Sănătate din China incluzându-l în Ghidul clinic chinez (ediția a 7-a) pentru diagnosticarea și tratamentul pneumoniei COVID-19 inhalarea de O2 amestecat cu H2 (33,3% O2 și 66,6% H2) datorită efectelor sale în ameliorarea declinului funcției pulmonare, precum și în tratarea emfizemului și a inflamației pulmonare acute sau cronice, cu un profil de siguranță care depășește toate celelalte terapii. (1)

 

În ce patologii poate fi utilizat?

 

Boli ale sistemului nervos central

Hidrogenul molecular pătrunde în bariera hematoencefalică prin difuziune și exercită efecte terapeutice asupra unor boli ale sistemului nervos central, cum ar fi leziuni de reperfuzie de ischemie (I/R), hemoragie cerebrală, boala Parkinson, boala Alzheimer, leziuni neuronale.

Boli cardiovasculare

infarct miocardic, stop/resuscitare cardiacă, transplant cardiac, hipertrofiere cardiacă, ateroscleroză, hipertensiune cardiacă.

Boli hepatobiliare și pancreatice

Conform constatărilor, inhalarea de oxigen-hidrogen de înaltă presiune a avut efecte terapeutice asupra hepatitei și a diferitelor tipuri de leziuni hepatice, ducând la creșterea antioxidazei în sânge, scăderea peroxizilor lipidici și mai puțină fibroză hepatică. Hidrogenul molecular se adresează afecțiunilor hepatice și pancreatice, cum ar fi: hepatită virală, afectarea ficatului, fibroză hepatică, pancreatită.

 

Boli gastrointestinale

Majoritatea microorganismelor gastrointestinale au capacitatea genetică de a codifica hidrogenul molecular metabolic, ceea ce înseamnă că hidrogenul molecular poate afecta compoziția microorganismului enteric. Se poate observa că hidrogenul molecular ajută la ameliorarea bolilor intestinale precum ulcerul gastric [19] și leziunile intestinale.
Boli respiratorii: leziune pulmonară acută, astm bronșic, bronhopneumopatie obstructivă cronică.

 

Boli ale sistemului urinar

Acest efect este atribuit mecanismului prin care stresul oxidativ ADN și supraexprimarea PPM-1 sunt inhibate. Poate fi folosit cu succes în leziuni ale rinichilor și dureri ale vezicii urinare.
Sindrom metabolic: obezitate, hiperlipemie, diabet.
Boli ale aparatului reproductiv: leziuni testiculare, disfuncții erectile, leziuni ovariene, eclampsie.
Sistemul senzorial: îmbunătățire a vederii, auzului, mirosului, simțului tactil, gustului.

 

Boli ale sistemului musculo-scheletic

poliartrită reumatoidă, osteoporoză, distrofie musculară.

Boli ale sistemului sanguin

boala grefă-contra-gazdă acută, boala grefă-contra-gazdă cronică, anemie aplastică.

Infecții: sepsis și complicații de sepsis.

 

Boli neonatale

Apa administrată oral, bogată în hidrogen, pentru femeile însărcinate a atenuat leziunile cerebrale cauzate de ischemia intrauterină neonatală, care poate provoca autism, paralizie cerebrală, retard mental și alte tulburări neurologice și cognitive.

 

Cancer

Hidrogenul molecular are efecte anti-inflamatorii și anti-alergice prin inhibarea citokinelor inflamatorii și a factorilor de semnalizare celulară, suprimând în felul acesta creșterea și progresul tumoral. De altfel, terapia cu hidrogen molecular are efecte terapeutice în multe boli generate de radicalii liberi, datorită efectului ei de antioxidare selectivă. Din acest motiv, hidrogenul molecular poate controla apariția și dezvoltarea cancerului prin faptul că acționează asupra oxidării și inflamării din organism. Studii recente sugerează faptul că moleculele de hidrogen acționează direct asupra mitocondriilor celulelor tumorale și joacă un rol decisiv în anihilarea tumorilor canceroase și revigorarea celulelor imune.
Cercetările de ultimă oră au arătat că procedura cu hidrogen molecular a fost aplicată cu succes în majoritatea tipurilor de cancer. Experiența clinică a consemnat rezultate spectaculoase de terapie sau ameliorare a calității vieții în următoarele tipuri de cancer: carcinom pulmonar cu celule scuamoase cu metastaze, cancer de esofag, cancer gastric, carcinom hepatocelular, cancer pulmonar fără celule mici, cancer ovarian, carcinom timic, cancer pancreatic, cancer rectal, adenocarcinom stadiul IV, adenocarcinom ureteral, cancerul vezicii biliare etc. De asemenea, terapia cu hidrogen molecular poate fi folosită ca adjuvant în terapiile oncologice clasice, cum ar fi radioterapia și chimioterapia. Astfel, consumul de apă bogată în hidrogen reduce stresul oxidativ generat de radioterapie și îmbunătățește calitatea vieții. Cât privește chimioterapia, hidrogenul molecular reduce efectele adverse ale cisplatinei și ale doxorobicinei.  

 

Menținerea sănătății și prevenire

Stilul modern de viață a crescut foarte mult stresul oxidativ al corpului nostru, provocând dezechilibru și cu condiții precare de sănătate. Cu efecte terapeutice sigure și eficiente asupra bolilor, hidrogenul molecular ajută celulele și organele să restabilească homeostazia, suprimă interferențele grave din mediul înconjurător nefavorabil și joacă un rol unic în menținerea sănătății generale a corpului nostru.

 

Înlătură oboseala

Cercetătorii au descoperit că consumul de apă bogată în hidrogen molecular blochează producția de acid lactic din sânge; reduce nivelul de azot ureic, ROS și factorii inflamatori; stimulează activitatea enzimei de degradare a lactatului și a glutation peroxidazei; întărește capacitatea de anduranță si promovează sinteza hepatica de glicogen, având astfel efecte anti-oboseală.

 

Îmbunătățește calitatea vieții

Hidrogenul molecular îmbunătățește calitatea vieții prin controlul activității antioxidante, prevenirea inflamației și eliminarea disconforturilor.

 

Anti-aging

În 2017, cercetătorul indian Goshal și colab.  a prezentat un raport care a măsurat concentrația de hidrogen molecular în respirațiile expirate ale centenarilor pentru a reflecta care este hidrogenul molecular generat de intestine. Rezultatele au arătat că concentrația de hidrogen molecular a centenarilor a fost semnificativ mai mare decât cea a grupului de control sănătos și a pacienților vârstnici cu diabet. Sondajul a mai sugerat că nivelurile mai ridicate de hidrogen molecular generate în tractul intestinal pot prelungi durata de viață a persoanelor în vârstă și ar putea fi asociate cu dieta și flora intestinală.

 

Efecte adverse

Hidrogenul molecular nu prezintă efecte adverse, dimpotrivă, are un nivel ridicat de siguranță, chiar și atunci când este administrat în concentrații mari.

 

Cum se administrează?

Hidrogenul molecular poate fi inhalat prin nebulizator, poate fi consumat ca apă orală bogată în hidrogen, poate fi administrat ca baie cu hidrogen sau injecție cu soluție salină de hidrogen. Cel mai puternic efect se înregistrează însă în cazul folosirii prin nebulizare, mai ales în bolile de plămâni, în timp ce hidrogenul în apă este mai eficient în bolile de stomac.
În clinica ImunoMedica, pacienții pot beneficia de cel mai avansat sistem de producere a hidrogenului nebulizat la 3 litri pe minut Hidrogen (Hidrogen 2 litri și Oxigen 1 litru), echipament care produce o cantitate de 3 ori mai mare de hidrogen față de toate celelalte sisteme aprobate până acum la nivel mondial.

1.    Yan Tian și colab. Hydrogen, a Novel Therapeutic Molecule, Regulates Oxidative Stress, Inflammation, and Apoptosis, Front. Physiol., 20 December 2021, Sec. Redox Physiology, https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2021.789507/full

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore