Sauna Detox în cancer

Sauna Detox în cancer


Prin folosirea regulată a saunei, cel puțin pe parcursul a 7 zile stimulează răspunsul sistemului imunitar și crește activitatea parasimpaticului ceea ce favorizează major orice terapie anti cancer. Având în vedere acest efect Clinica ImunoMedica, pune la dispoziția pacienților atât sauna umedă, cât și sauna cu infraroșu îndepărtat pentru efectul sinergic al acestora.

Sauna cu infraroșu îndepărtat

Sauna cu
infraroșu
îndepărtat

Vorbim în special despre sauna cu infraroșu îndepărtat, deoarece studiile au demonstrat că față de sauna clasică aceasta crește cu 15%-20% transpirația realizată prin glandele sebacee (sudoripare apocrine), adică procesul de detoxifiere, prin creșterea transpirației care conține colesterol, toxine solubile în grăsimi endogene sau exogene (xenobiotice), metale grele, amoniac și acid uric etc.

Asta pentru că în cazul saunei tradiționale 95-97% din transpirație este formată din apa eliberată prin glandele sudoripare ecrine, în timp ce transpirația celor care foloseau un sistem termic cu infraroșu îndepărtat conținea numai 80-85% apă, restul fiind transpirația glandelor sebacee, procesul de detoxifiere fiind mult mai intens.

Atenție, ne referim la sauna cu infraroșu îndepărtat 3-30 Hz, căci este singura ce poate încălzi corpul în profunzime până la o adâncime de aproape 4 cm. Sauna cu infraroșu apropiat nu încălzește decât suprafața pielii, ceea ce face ca efectul de detoxifiere al saunei să fie mult mai slab.

Studiile arată, de asemenea, că o cură de 7 saune zilnice conduce la o scădere a dominanței sistemului nervos simpatic și o creștere a răspunsului sistemului nervos parasimpatic. În același timp se constată o stimulare a sistemului imunitar, cu producția celulelor NK, NKT și a celulelor imune B, fapt deosebit de important în cancer.Pentru mai multe informații mergi în pagina Sauna

Bibliografie

Tomiyama, Chikako, et al. "The effect of repetitive mild hyperthermia on body temperature, the autonomic nervous system, and innate and adaptive immunity." Biomedical Research 36.2 (2015): 135-142.
image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore