image
Tratamente

Magnetoterapia PEMF – Curatron, aliatul numărul unu pentru a combate durerea

La ImunoMedica puteți beneficia de magnetoterapia PEMF - Curatron 2000, un dispozitiv de stimulare prin câmpuri electromagnetice pulsate de frecvență joasă, dar de intensitate ridicată, își dovedește eficiența în a trata dureri de spate, dar și artrita sau artrita reumatoidă, în a vindeca coxartroza prin stimularea creșterii celulare și a încetini osteoporoza contribuind la refacerea osului, în a trata neuropatia periferică, dar și în a combate depresia și anxietatea. Cercetările arată că Magnetoterapia Curatron își dovedește eficiența în peste 80 de afecțiuni.
Omul este o ființă bioelectromagnetică, aflată într-o continuă interacțiune cu pământul, natura și întregul mediu de viață. Starea noastră de sănătate este optimă atunci când ne aflăm în echilibru electromagnetic cu mediul înconjurător. În epoca digitală însă, stilul de viață deconectat de la natură și ciclul circadian, dar mai ales excesiva poluare electromagnetică generată de noile tehnologii perturbă tot mai mult acest echilibru. Odată însă perturbat echilibrul, apare în organism un deficit de energie electromagnetică. Din acest motiv ni se degradează sănătatea, se accelerează procesul de îmbătrânire și devenim vulnerabili în fața bolilor.
Atunci când mediul nu ne oferă energia electromagnetică necesară, sursele externe locale și controlabile de energie electromagnetică, cum ar fi cele furnizate de câmpurile electromagnetice pulsate de frecvență joasă, pot fi extrem de utile pentru sănătate.

Tehnologie de ultimă oră

Clinica ImunoMedica folosește dispozitivul Curatron 2000 3D, considerat cea mai eficientă tehnologie de magnetoterapie la ora actuală, un sistem proiectat și fabricat conform celor mai înalte standarde tehnice, care s-a dovedit util în a restabili sănătatea și a combate durerea într-o mulțime de patologii. Sistemele Curatron au puterea de a pătrunde în întregul corp cu o viteză superioară de inducție, schimbând frecvențele la fiecare două minute pentru a evita adaptarea corpului.

Beneficii


Una dintre cele mai comune aplicații în magnetoterapia PEMF este terapia durerii. Indiferent dacă durerea este acută sau cronică, inflamatorie sau vasculară, musculo-scheletică sau a sistemului nervos, câmpurile electromagnetice pulsate vor acționa în așa fel, încât ameliorează durerea și înlătură cauzele acesteia.

Magnetoterapia PEMF combate durerile de spate

A avea dureri de spate reprezintă o problemă serioasă pentru un mare segment al populației. „Spatele eșuat”, adică dureri de spate continue, agravate adesea chiar de intervențiile chirurgicale, pot fi un dezastru. Foarte mulți pacienți devin invalizi datorită acestor dureri de spate. În asemenea situații, magnetoterapia poate fi o soluție salvatoare în a le combate. Cu toate că nu le elimină întotdeauna aceste dureri de spate din cauza gradului ridicat de deteriorare, o durere severă poate deveni una tolerabilă.

Magnetoterapia PEMF îmbunătățește calitatea vieții în multe patologii

 

 Artrită reumatoidă

Magnetoterapia PEMF reduce durerea la pacienții cu artrită reumatoidă. Cercetările au constatat de asemenea că expunerea la câmpuri electromagnetice pulsate ameliorează sinovita, care poate cauza artrită, date fiind efectele antiinflamatorii ale câmpurilor electromagnetice pulsate (PEMF) asupra sinovitei și a mecanismelor acesteia.

Coxartroză

Magnetoterapia PEMF s-a dovedit eficientă în coxartroză. Cercetarea a descoperit efecte pozitive ale PEMF de joasă frecvență asupra celulelor cartilajului și țesutului. Stimularea prin magnetoterapia PEMF determină creșterea celulară și producția de matrice extracelulară (colagen II, glicozaminoglicani și proteoglicani, IL-1b și IGF-1) și inhibă inflamația. În plus, celulele stem ale țesutului articular local și sinteza de colagen cresc prin magnetoterapia PEMF. Proteoglicanii crescuti asigură mai multă lubrifiere articulațiilor, iar celulele stem ajută la repararea și regenerarea țesuturilor în coxartroză.

Osteoporoză

Osteoporoza este o boală osoasă metabolică cronică caracterizată prin deteriorarea masei osoase și fragilitatea osoasă crescută. Cercetarea arată că magnetoterapia PEMF atenuează semnificativ durerea și îmbunătățește calitatea vieții la pacienții cu osteoporoză. În plus, magnetoterapia PEMF nu numai că reglează biomarkerii asociați cu formarea osului, ci și diminează biomarkerii asociați cu resorbția osoasă, încetinind evoluția în osteoporoză.

Neuropatie periferică

Datorită impactului major al câmpurilor electromagnetice pulsate asupra numeroaselor procese ale corpului, magnetoterapia este ideală pentru bolnavii de diabet, în neuropatie periferică. Două dintre simptomele mai frecvente în diabet sunt circulația deficitară și rănile, iar magnetoterapia contribuie esențial la îmbunătățirea ambelor, deoarece ameliorează funcția hepatică, funcția pancreasului și reduce rezistența la insulină. Pentru ca persoanele cu diabet să observe o îmbunătățire și să simtă beneficiile, magnetoterapia trebuie efectuată zilnic.

Magnetoterapia PEMF combate anxietatea

Stimularea prin câmpurile electromagnetice pulsate îmbunătățește și funcția psihologică și cognitivă atât direct, cât și indirect. Beneficiile indirecte sunt deosebit de semnificative atunci când sunt prezente alte simptome. De exemplu, dacă vă confruntați cu durere cronică, este foarte probabil să experimentați depresie sau anxietate. Simplul fapt că procedura reducere durerea va avea efecte benefice în depresie și anxietate. Stimularea prin câmpuri electromagnetice pulsate de intensitate joasă afectează activitatea electrică a neuronilor, care schimbă rețelele neuronale, iar ulterior zonele creierului care controlează starea de spirit, ameliorând depresia și anxietatea.

Cum acționează magnetoterapia PEMF?

•    are efecte anticoagulante,
•    are acțiune antibacterială, antifungică și antivirală,
•    are acțiune anti-edem,
•    stimulează imunitatea,
•    are activitate antispastică,
•    optimizează activitatea mitocondriilor,
•    îmbunătățește autofagia,
•    îmbunătățește circulația sanguină,
•    ameliorează producția de colagen, acid hialuronic și  glicaminoglicani,
•    detoxifiază,
•    reglează factorii de creștere și oxidul nitric,
•    susține procesele de vindecare și regenerare a țesuturilor,
•    susține sănătatea inimii,
•    regenerează sistemul nervos,
•    oxigenează organismul,
•    ameliorează durerea,
•    ameliorează funcția psihologică și cognitivă,
•    susține sănătatea pielii,
•    stimulează celulele stem.

Recomandări clinice

Fiecare om răspunde la magnetoterapia PEMF în felul său unic, în funcție de vârstă, dietă, stil de viață, stare de sănătate, mediul cultural și mulți alți factori. Celulele fiecărui organ în parte operează la frecvențe electromagnetice diferite. Dispozitivul Curatron 2000 3D este programat să stimuleze celulele la frecvența lor optimă, în funcție de afecțiunile specifice. Iată lista de afecțiuni și sindroame pe care Curatron 2000 3D este programat să le abordeze:

acnee

afecțiuni cardiovasculare

amigdalită

anxietate

arsuri

artrită

artrită cervicală

artrită reumatoidă

artrită sacrală

astm

ateroscleroză

bronșită

bursita

cicatrici

contuzii

coxartroză

coxită

decubit

deficiență metabolică

dermatită

dislocări

dureri de cap mialgice cervicale

dureri de spate

dureri lombare

edem

epicondilită

fibroză intramusculară

flebită

fobie

fractura spastică a colonului

gonartroză

hallux valgus

herpes

hipertrofia prostatei

leziuni interne

leziuni musculare

migrenă

Morbus Bechterew

Morbus Sudeck

ruptură musculară

neuropatie periferică

neuroscleroză

nevralgia intercostală

nevralgie a coapsei

nevralgie brahială

nevralgie de trigemen

nevralgie facială

nevralgie migrenoasă

nevrită

nevroză

oboseală atletică

osteoartrită

osteomielită

osteoporoză

periartrită

prostatită

pseudo-artroză

psoriazis

reconstrucția cartilajului

recuperarea după accident vascular cerebral

relaxare

relaxarea stomacului

retinită

rezonanță hepatică

rezonanță renală

sănătatea generală

sedare

simptome somatice neurovegetative

sindrom de durere regională complexă

sindromul de colon iritabil

sindromul de tunel carpian

sinuzită

spondilită anchilozantă

stres

tendinită

terapia durerii

tinitus

tratament dental

tratament post radioterapie

tulburări de somn

unde EEG de relaxare

varicele sau vene varicoase

vindecarea fracturilor

vindecarea întârziată a fracturilor

vindecarea rănilor

vitalitate

 

Contraindicații

Deși nu există contraindicații sau efecte secundare absolute, nu se recomandă utilizarea sistemului în următoarele condiții: sarcină, purtarea oricărui tip de dispozitiv electronic activ implantat (stimulator cardiac, defibrilator sau șunt cerebral) sau în cancer.

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore