image
Cancer

Terapia cu hidrogen molecular în cancer

Apariția și dezvoltarea cancerului sunt favorizate de cel puțin patru factori de micromediu: inflamația, hipoxia, macrofagele și celulele imune, dintre care inflamația reprezintă cel mai mare factor de risc în apariția și proliferarea cancerului. Inflamația, la rândul ei, este generată de stresul oxidativ, prin radicalii liberi toxici care conduc la accelerarea unor disfuncții la nivel celular. Aceștia inițiază oncogeneza și ulterior progresia tumorală prin peroxidarea și inflamarea pe care le mediază, exercitând efecte distructive mai ales la nivelul mitocondriilor.

Cum acționează hidrogenul molecular?

Eforturile de cercetare clinică din ultimele decenii au condus la descoperirea că terapia cu hidrogen molecular (H2) este o procedură antioxidantă selectivă netoxică, naturală, simplă, convenabilă ca preț și extrem de eficientă în combaterea stresului oxidativ. Cum acționează mai exact? Neutralizează doar radicalii liberi toxici, reducând în același timp generarea lor masivă și alterarea mitocondriilor.
Astfel, hidrogenul molecular are efecte anti-inflamatorii și anti-alergice prin inhibarea citokinelor inflamatorii și a factorilor de semnalizare celulară, suprimând în felul acesta creșterea și progresul tumoral. De altfel, terapia cu hidrogen molecular are efecte terapeutice în multe boli generate de radicalii liberi, datorită efectului ei de antioxidare selectivă. Din acest motiv, hidrogenul molecular poate controla apariția și dezvoltarea cancerului prin faptul că acționează asupra oxidării și inflamării din organism. Studii recente sugerează faptul că moleculele de hidrogen acționează direct asupra mitocondriilor celulelor tumorale și joacă un rol decisiv în anihilarea tumorilor canceroase și revigorarea celulelor imune.

Care este procedura?

Hidrogenul molecular poate fi inhalat prin nebulizator, poate fi consumat ca apă orală bogată în hidrogen, poate fi administrat ca baie cu hidrogen sau infuzie cu soluție salină de hidrogen. Toate acestea vă stau la dispoziție în clinica noastră.

În ce tipuri de cancere se aplică?

Cercetările de ultimă oră au arătat că procedura cu hidrogen molecular a fost aplicată cu succes în majoritatea tipurilor de cancer. Experiența clinică a consemnat rezultate spectaculoase de terapie sau ameliorare a calității vieții în următoarele tipuri de cancer: carcinom pulmonar cu celule scuamoase cu metastaze, cancer de esofag, cancer gastric, carcinom hepatocelular, cancer pulmonar fără celule mici, cancer ovarian, carcinom timic, cancer pancreatic, cancer rectal, adenocarcinom stadiul IV, adenocarcinom ureteral, cancerul vezicii biliare etc. De asemenea, terapia cu hidrogen molecular poate fi folosită ca adjuvant în terapiile oncologice clasice, cum ar fi radioterapia și chimioterapia. Astfel, consumul de apă bogată în hidrogen reduce stresul oxidativ generat de radioterapie și îmbunătățește calitatea vieții. Cât privește chimioterapia, hidrogenul molecular reduce efectele adverse ale cisplatinei și ale doxorobicinei.  

Efecte adverse

Hidrogenul molecular nu prezintă efecte adverse, dimpotrivă, are un nivel ridicat de siguranță, chiar și atunci când este administrat în concentrații mari.

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore