image
Tratamente

Coenzima sănătății și tinereții –Terapia cu NAD+ perfuzabil

Putem numi NAD+ coenzima tinereții și a sănătății, deoarece susține metabolismul energetic și întreține funcția mitocondrială, protejează ADN-ul și susține funcția cardiovasculară. La Clinica Imunomedica este aplicată cu succes în terapii anti-aging, de prevenție, precum și în boli degenerative ca Parkinson sau Alzheimer. Este de asemenea o soluție naturală de a combate oboseala cronică, dar și anxietatea și depresia.
NAD+, prescurtare pentru nicotinamidă adenin dinucleotide, este o coenzimă naturală pe care o produce corpul nostru. NAD+ se găsește în toate celulele și este esențială pentru viață. NAD+ influențează pozitiv funcționarea noastră mentală și fizică, stimulează creșterea sănătoasă a celulelor, contracarând deteriorarea țesuturilor și inversând procesul de deteriorare a mitocondriilor. Este astfel un puternic agent anti-aging, care întărește imunitatea și previne bolile cronice și cancerul.

Fără NAD+ nu putem trăi. Dar odată cu trecerea anilor, din cauza nivelului ridicat de stres, dar și a agenților poluanți de mediu, nivelele acestei coenzime se reduc. Astfel că toate procesele în care este implicat NAD+ vor intra în criză, având consecințe dintre cele mai grave pentru sănătatea umană, cum ar fi deteriorarea ADN-ului, mutații celulare, senescență și chiar moarte celulară. Astfel, bolile cronice și îmbătrânirea biologică prematură devin tot mai probabile. Aceasta face ca administrarea intravenoasă a coenzimei NAD+ să fie una dintre cele mai simple și directe căi de acțiune anti-aging, de a întări imunitatea și a ne întreține  sănătatea.

 


 Scăderea nivelului de NAD+ în funcție de vârstă, la bărbați (1)

 Procese fiziologice cheie în corpul uman în care prezența NAD+ este indispensabilă

 

 Repară și protejează ADN-ul deteriorat din corpul nostru

Atât procesele metabolice care produc o cantitate mare de specii reactive de oxigen (ROS) sau de azot (RNS), cât și agenții cancerigeni mutageni chimici și radiațiile conduc la deteriorarea ADN-ului. Acest fenomen determină însă îmbătrânirea celulară, incidența crescută a bolilor cronice și a cancerului. Există însă un mecanism de protecție și restaurare a ADN-ului dependent de NAD+, astfel că, atunci când nivelurile de NAD+ celular scad, procesul de reparare a ADN-ului este afectat, fapt ce poate duce la moarte celulară sau cancer.

Susține metabolismul energetic sau extragerea eficientă a energiei din nutriție

Cele mai importante căi metabolice energetice, cum ar fi glicoliza și oxidarea acizilor grași, depind de prezența coenzimei NAD+. Astfel deficitul de NAD+ conduce la denutriție, lipsa de energie și îngrășare. Iar pentru că activitatea celulei nervoase depinde în cea mai mare măsură de glicoliză și producția de ATP, nivelele scăzute ale NAD+ determină apariția sindromului de oboseală cronică și a altor probleme de cogniție, concentrare, memorie, de funcționare a creierului, în general.

Menține funcția mitocondrială

Fiecare etapă a respirației celulare, de la glicoliza ce are loc în citoplasm, până la producția de ATP în micotocondrii, depinde de implicarea coenzimei NAD+. Astfel că deficitul acestei coenzime conduce la patologia mitocondrială și la reducerea energiei celulare.

Crește imunitatea și scade inflamația  

Nivelurile ridicate de NAD+ asigură o bună funcționare a sistemului imunitar, mai ales funcția macrofagelor în lupta cu infecțiile. De asemenea, exercită și efecte antiinflamatorii, contribuind astfel la recuperarea mai rapidă după o leziune, precum și la reducerea durerii asociate inflamației. NAD+ combate, de asemenea, inflamația din creier, care poate contribui la declinul cognitiv. Această inflamație dăunătoare a fost, de asemenea, legată de boli degenerative precum Alzheimer și Parkinson. Protejarea celulelor creierului de leziunile inflamatorii îmbunătățește rezistența la stres neuronal și plasticitatea neuronală – capacitatea creierului de a se adapta la mediile în schimbare.

Susține funcția cardiovasculară

Studiile au arătat că nivelurile normale de NAD+ sunt esențiale în menținerea activității metabolice a inimii. În plus, în cazul unui eveniment cardiac semnificativ, cum ar fi un atac ischemic tranzitoriu sau un infarct miocardic, nivelurile normale de NAD+ ajută la recuperarea după leziune. Alte studii au arătat că o deficiență în NAD+ poate duce la tulburări cardiace, cum ar fi hipertrofia cardiacă și fibroza.  

Asigură funcționarea optimă a ficatului

Nivelurile normale de NAD+ din organism sunt esențiale pentru funcționarea optimă a ficatului. Enzimele specifice din căile NAD+ protejează ficatul de afecțiuni precum fibroza hepatică, boala hepatică grasă nealcoolică și steatohepatita nealcoolică. Au fost efectuate mai multe studii care arată că administrarea de suplimente de NAD+ poate stimula sănătatea generală a ficatului, îl poate proteja de boli toxice și poate spori capacitatea sa de regenerare după o leziune hepatică.  

Contribuie la repararea și dezvoltarea mușchilor

Coenzima NAD+ joacă un rol esențial în semnalizarea calciului, care este esențială pentru contracția musculară și secreția de hormoni. Astfel NAD+ perfuzabil poate ajuta la dezvoltarea mușchilor în timpul antrenamentelor, precum și la recuperarea musculară și la repararea după antrenament. Terapia NAD+ poate ajuta la creșterea nivelurilor de energie și la îmbunătățirea timpilor de reacție, care sunt esențiale pentru performanța atletică de vârf.

Beneficiile terapiei cu NAD+

 

Perfuziile cu NAD+ pentru sănătatea mentală

 •    Încetinește declinul cognitiv.
•    Îmbunătățește funcțiile neurologice.
•    Crește claritatea mentală.
•    Asigură regenerarea neuronală.
•    Crește capacitatea de concentrare.
•    Îmbunătățește memoria.
•    Combate anxietatea și depresia.
•    Îmbunătățește vederea și auzul.
•    Crește producția de neurotransmițători precum dopamina, serotonina și noradrenalina.
•    Crește calitatea somnului.

Combate oboseala cronică

Perfuziile cu NAD+ au fost utilizate în tratarea persoanelor cu oboseală cronică și niveluri scăzute de energie. NAD+ este un cofactor esențial în producția de adenozin trifosfat (ATP), care este sursa de energie a corpului uman. Prin suplimentarea exogenă cu NAD+, nivelurile de ATP din organism sunt crescute, ceea ce determină creșterea nivelului de energie și reduce oboseala cronică.  

Perfuziile cu NAD+ pentru funcția metabolică

•    Crește nivelurile de energie
•    Reduce oboseala cronică
•    Stimulează metabolismul
•    Ajută la slăbit
•    Întinerește funcția metabolică
•    Sănătatea metabolismului lipidic
•    Reglează tensiunea arterială

NAD+ este esențial pentru slăbit

Coenzima NAD+ joacă un rol important în capacitatea organismului de a produce și cheltui energie, fiind esențială pentru majoritatea proceselor metabolice. NAD+ ajută organismul să producă adenozin trifosfat (ATP), o moleculă purtătoare de energie care transformă energia chimică din moleculele alimentare în combustibil pentru alte funcții ale corpului. Astfel, atunci când nivelurile de NAD+ sunt scăzute, metabolismul devine lent și arderea grăsimilor încetinește, iar omul se îngrașă, chiar dacă nu consumă o cantitate mai mare de alimente.
Perfuziile cu NAD+ devin astfel esențiale în contextul unui tratament modern pentru slăbit, conceput pentru a vă îmbunătăți metabolismul, pentru a arde calorii și grăsimi în mod eficient. Restabilirea nivelurilor normale de NAD+ pe cale intravenoasă stimulează conversia alimentelor într-o sursă de energie viabilă, care este apoi reciclată pentru a arde calorii, ceea ce ajută foarte mult în slăbit.

Perfuziile cu NAD+ în terapia anti-aging

•    Încetinește procesul de îmbătrânire.
•    Contribuie la regenerarea celulară.
•    Îmbunătățește aspectul fizic.
•    Crește funcția musculară.
•    Îmbunătățește performanța atletică.
•    Reduce oboseala cronică.
•    Crește nivelul de energie.
•    Stimulează metabolismul.
•    Previne deteriorarea ADN-ului.
•    Repară ADN-ul deteriorat.

NAD+ lucrează asupra mitocondriilor și crește lungimea telomerilor, situați la capetele cromozomilor, care devin mai scurți pe măsură ce corpul îmbătrânește. Odată cu scăderea acestora crește probabilitatea ca celulele să intre în apoptoză (moarte celulară) sau să devină senescente. De asemenea, NAD+ crește activitatea proteinelor SIRT1 și PARP 1, care sunt legate de o rată mai lentă de îmbătrânire și, respectiv, influențează repararea ADN-ului. Restaurarea și completarea NAD+ în organism poate îmbunătăți aspectul fizic, sănătatea și calitatea vieții.
„Recent am arătat că creșterea nivelului de NAD+ la șoareci poate inversa procesele îmbătrânirii în doar o săptămână de tratament.” a spus David Sinclair, Ph.D., Profesor de genetică la Universitatea Harvard.

NAD+ perfuzabil în recuperarea de după dependență

•    Minimalizează simptomele de sevraj.
•    Reduce pofta de alcool sau opioide asociată cu sevrajul.
•    Crește nivelul de energie.
•    Induce o dispoziție mentală pozitivă.
•    Ajută la restaurarea celulelor.
•    Îmbunătățește activitatea corticală.
•    Crește claritatea mentală.
•    Îmbunătățește procele cognitive.

Consumul excesiv de droguri și alcool va epuiza rezervele naturale de NAD+ ale organismului. Din această cauză, creierul nu poate primi aceeași energie pe care ar primi-o de obicei din descompunerea alimentelor, persoana fiind astfel tentată să recurgă la drog pentru a elimina măcar temporar epuizarea mentală și fizică, suferința sevrajului. Terapia cu NAD+ însă, prin inundarea celulelor corpului cu această coenzimă, permite organismului, creierului în special, să producă în mod fiziologic energia de care are nevoie fără a mai recurge la droguri sau substanțe ce produc excitarea nervoasă. NAD+ ajută și la detoxifierea drogurilor din organism.

NAD+ perfuzabil recomandat în special pentru următoarele afecțiuni:


•    boala Alzheimer
•    boala Parkinson
•    boli de inimă
•    diabet
•    boala ficatului gras
•    disfuncție mitocondrială
•    scleroză multiplă
•    fibromialgie
•    oboseala cronică
Un studiu realizat de cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital din Boston, Massachusetts, a constatat că molecula NAD+ protejează împotriva bolilor autoimune prin modificarea răspunsului imunitar, transformând așa-numitele celule „distructive” în celule „protectoare”.

De ce perfuzii cu NAD+?

Studiile demonstrează că efectele puternice ale terapiei cu NAD+, umplerea rezervoarelor celulare, apar îndeosebi în cazul terapiilor intravenoase. NAD+ administrat oral are o biodisponibilitate redusă, cu efecte slabe sau aproape imposibil de decelat chiar la administrarea unor doze foarte mari. De altfel, efectele perfuziilor cu NAD+ sunt însă ușor de constatat, în zilele următoare administrării, ceea ce nu se poate spune la administrarea orală.

Ce puteți experimenta după tratamentele noastre NAD+ IV?

•    oboseală redusă/nivel mai ridicat de energie
•    memorie mai clară/concentrare și memorie îmbunătățită
•    un metabolism mai bun, controlul mai ușor al greutății
•    ameliorarea durerii/inflamației
•    îmbunătățirea stării generale
•    mai puțină anxietate/depresie
•    recuperare mai rapidă după accidentare/exercițiu fizic
•    rezistență mai mare/performanță fizică mai bună
•    senzație de întinerire

În ce constă terapia cu NAD+ IV?

Este vorba de o perfuzie obișnuită, care poate dura în jur de 3 ore la administrarea a 250 mg NAD+, în funcție de toleranța personală. Cantitatea administrată într-o singură zi poate merge până la 750 mg, după ce se crește toleranța, dar și timpul de administrare va fi în mod proporțional mai mare.

Care sunt efectele adverse?

Fiind vorba de o substanță produsă în toate celulele corpului nostru, nu se poate vorbi de efecte adverse pe termen lung. Dar, pentru că această coenzimă este implicată în mai toate procesele celulare, inundarea organismului cu NAD+, poate conduce la apariția unor efecte secundare ușoare până la moderat, care însă dispar rapid după încetarea perfuziei. Ele pot fi eliminate însă prin creșterea duratei de administrare. Acestea pot fi:
•    dureri de cap
•    durere abdominală
•    oboseală
•    greață
•    diaree
•    indigestie

Cu ce se poate combina terapia cu NAD+?

Înainte sau după administrarea perfuziei cu coenzima NAD+ pot fi administrate perfuzii cu glutation, complex de B-uri, magneziu și vitamina C, toate împreună îmbunătățind efectele terapiei.

De câte perfuzii cu NAD+ am nevoie?

Numărul de perfuzii pe săptămână poate varia între una și maxim trei perfuzii, având în vedere 6-15 sesiuni corespunzător cu afecțiunea tratată. După acest tratament, pentru întreținere se pot face între două și patru perfuzii lunar, în funcție de ceea ce urmărim prin această terapie, cum ar fi menținerea pe termen lung a energiei, a greutății corporale sau încetinirea procesului de îmbătrânire celulară. În mod evident, persoanelor aflate la risc li se recomandă o perfuzie săptămânal, efectele fiind proporționale cu frecvența terapiei.

Perfuziile cu NAD+ sunt recomandate și oamenilor sănătoși?

Terapia NAD+ IV este un tratament versatil care promovează starea generală de bine și ne ajută corpul să mențină performanța optimă în timp. Nu trebuie să așteptați până când vă îmbolnăviți pentru a vă bucura de beneficiile terapiei NAD+. Coenzima NAD+ joacă un rol în sute de funcții chimice din corpul nostru. Acest tratament ajută la promovarea stării de bine, la menținerea sănătății, are efecte anti-aging și constituie cea mai bună modalitate în combaterea stresului și menținerea capacității de efort pentru cei sedentari, dar și de amânare a apariției bolilor cronice.

 (1) Massudi, H., Grant, R., Braidy, N., Guest, J., Farnsworth, B., & Guillemin, G. J. (2012). Age-Associated Changes In Oxidative Stress and NAD Metabolism In Human Tissue. PLoS ONE, 7(7). doi:10.1371/journal.pone.0042357

 

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore