image
Despre noi

Principii terapeutice

Fiecare persoană/pacient trebuie privit ca un întreg: corp, minte, suflet, iar boala ca o consecință a dezechilibrului dintre acestea.

Astfel, în mod firesc abordarea terapeutică în care noi credem trebuie să fie una personalizată, centrată pe restaurarea echilibrului sistemelor disfuncționale ale corpului, pe întărirea proceselor fiziologice fundamentale ce stau la baza acestor sisteme afectate și pe ajustarea factorilor externi ce afectează și dezechilibrează aceste sisteme.

Nu doar simptomele bolii sunt importante pentru noi, ci și factorii declanșatori și mediatori ai afecțiunii, cum ar fi, influența sănătății mentale asupra sistemului psihoneuroendocrin, impactul calității relațiilor sociale asupra organismului etc.

Obiceiurile alimentare, expunerea la diferiți factori externi (toxine, virusuri, bacterii), profesia, relațiile interumane, sănătatea mintală – toate contribuie semnificativ la apariția, în timp, a problemelor serioase de sănătate. Astfel, în tratamentul bolilor cronice, este necesară o abordare integrată, ce ia în considerare situațiile individuale, interacțiunile sociale și background-ul genetic unic al pacientului.

Eliminarea sau prevenirea expunerii la factorii patogeni externi, prin metode convenționale și tradiționale, dar și întărirea capacităților proprii de apărare ale organismului reprezintă liniile principale ale unui nou tip de management al bolilor care este pus în practică în clinica noastră.

În funcție de boala pacientului, complementar tratamentului clasic, convențional, pot fi administrate, de exemplu, suplimente nutritive, vitamine, minerale, ședințe de ozonoterapie, masaj, rugăciune, psihoterapie. Este binecunoscut faptul că folosirea unor metode puțin invazive are un impact minim negativ asupra calității vieții pacientului, importantă fiind menținerea pacientului în activitățile zilnice pe o perioadă cât mai îndelungată.

Pe lângă stimularea mecanismelor endogene ale organismului de a se apăra, abordarea clinicii noastre pune accent și pe latura psihică și spirituală a vieții pacientului. Aceasta pentru că realizăm că, potrivit studiilor celor mai noi, multe dintre afecțiunile pacienților (cu precădere cele cronice) sunt, în fapt, o exprimare în corp a frământărilor și stărilor negative interioare, sufletești.

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore