image
Tratamente

Tehnologia BEMER – o soluție eficace pentru bolile omului contemporan

Clinica ImunoMedica vă pune la dispoziție tehnologie BEMER de ultimă oră pentru terapii care folosesc câmpuri electromagnetice de frecvență joasă (PEMF, Pulsed electromagnetic field therapy). În Europa, tehnologia are o istorie clinică de mai bine de două decenii în cancer și o gamă largă de afecțiuni generate de probleme de circulație sanguină și o insuficientă oxigenare a organismului. În 2004, Food and Drug Administration (FDA) a Statelor Unite a aprobat BEMER ca dispozitiv medical de clasa I pentru tratamentul fracturilor osoase, în 2006, pentru depresie și anxietatee, iar în 2011, pentru cancerul cerebral.
Cum funcționează?
Tehnologia BEMER folosește câmpuri electromagnetice pulsate de nivel scăzut (PEMF) pentru a crește energia electromagnetică a corpului și a intensifica cu 30% circulația sângelui și oxigenarea țesuturilor la nivel capilar. Prin creșterea încărcăturii magnetice a celulelor, terapia contribuie la restabilirea capacității naturale a corpului de a lupta împotriva inflamației și a deteriorării celulelor. De asemenea, corectează neregulile energetice și metabolice, optimizând mecanismele de auto-vindecare ale organismului și prevenind bolile. În plus, BEMER ajută la reducerea stresului, la relaxare și odihnă.
Avantajele majore ale acestei tehnologii constau în faptul că este non-invazivă și ușor de aplicat. 

BENEFICIILE CLINICE ALE TEHNOLOGIEI BEMER

Îmbunătățește circulația sanguină. 
Multe disconforturi fizice sunt direct legate de circulația locală deficitară, care poate determina procese metabolice disfuncționale în țesutul muscular și poate inhiba performanța și recuperarea. Prin utilizarea tehnologiei BEMER se îmbunătățește temporar fluxul sanguin local în mușchii sănătoși, care primesc oxigen adecvat și elimină CO2. 
Oxigenează organismul.
Oxigenul se difuzează în sângele nostru prin capilarele din plămâni. O mai bună circulație către aceste organe permite o mai bună oxigenare, cu efecte benefice asupra sănătății generale.
Stimulează producția de ATP și oxid nitric.
Susținând funcția mitocondriilor, tehnologia BEMER stimulează producția de ATP, combustibilul celulelor noastre, care, împreună cu oxidul nitric, susține fluxul sanguin pozitiv și producția de energie.
Stimulează musculatura.
Terapia BEMER utilizează inducerea microcurenților în țesutul muscular. Această stimulare electromagnetică nu este invazivă, nu conține medicamente și este sigură. Stimularea mușchilor sănătoși cu semnalul BEMER poate favoriza buna funcționare musculară, ceea ce conferă organismului mai multă vitalitate și energie.
Îmbunătățește funcția cardiacă.
Întrucât terapia BEMER îmbunătățește fluxul sanguin, poate îmbunătăți și funcția cardiacă.
Hrănește și detoxifiază. 
Ajută la aprovizionarea cu nutrienți a organismului și la eliminarea toxinelor.
Ameliorează funcția cognitivă. 
Există multe motive pentru care apare ceața creierului și scăderea concentrației, dar supraîncărcarea toxică, inclusiv biotoxinele generate de boala Lyme sau boala mucegaiului, precum și substanțele toxice din mediu, precum glifosatul, mercurul și aluminiu joacă un rol major. Creșterea circulației și metabolismului creierului ajută la eliminarea toxinelor și funcționarea optimă a celulelor creierului.
Reducere stresul și induce relaxarea. 
Când corpul este stresat, vasele de sânge se pot îngusta ușor, limitând fluxul de sânge către organe și provocând mâini și picioare reci. BEMER poate ajuta la inducerea relaxării susținând în același timp dilatarea vaselor.
Îmbunătățește somnul.
Acțiunile de pompare (vasomișcare) ale microcirculației sunt încetinite de insomnie și pot fi inversate folosind BEMER. Dispozitivele BEMER oferă un ciclu de somn special care poate ajuta la inducerea și susținerea somnului.
Sporește rezistența fizică.

Patologiile în care este folosită tehnologia BEMER

Accident vascular cerebral
Tinnitus 
Probleme hepatice 
Reumatism
Inflamații, abraziuni articulare 
Osteoporoză 
Hernia de disc
Sindromul de oboseală cronică 
Depresia
Boala Parkinson
Tulburări de potență
Probleme de prostată
Tulburări menstruale
Insomnie
Gripă
Boala Crohn, Colita ulceroasă 
Alergie 
Migrenă 
Arsuri 
Fracturi 
Leziuni
Hiperactivitate 
Boala Lyme 
Cancer
Cancer de piele
Cancer de sân
Cancer de plămâni
Diabet zaharat 
Ulcus cruris 
Eczeme
Neurodermatită (eczemă)
Acnee 
Scleroză multiplă

Dintre numeroasele afecțiuni în care este utilizat dispozitivul BEMER, menționăm:

Osteoporoză
Terapia BEMER poate contribui la îmbunătățirea sau stabilizarea sănătății în osteoporoză, deoarece:
ameliorează microcirculația și intensifică oxigenarea țesuturilor capilare,
stimulează biosinteza proteinelor de reparare,
consolidează imunitatea organismului,
ameliorează funcțiile sistemului nervos vegetativ,

De asemenea, are efecte benefice și asupra metabolismului osos, deoarece:
- induce tensiuni electrice mici (asemănătoare efectului piezoelectric) care controlează creșterea oaselor și structura acestora,
- reglează metabolismul mineral în organism, în special al calciului. Acest lucru este de cea mai mare importanță pentru construirea structurii osoase și funcționarea corespunzătoare a mușchilor,
- stimulează celulele formatoare de calus.

Numeroase studii științifice dovedesc eficiența acestei terapii în osteoporoză, fiind o opțiune excelentă de a completa tratamentul medical. Yuan J. și colaboratorii (2018) au arătat că stimularea prin câmpuri electromagnetice pulsate (PEMF) este o strategie prospectivă, neinvazivă și sigură de terapie fizică pentru accelerarea reparației osoase în osteoporoză. Stimularea fizică prin PEMF inițiază cascadele de semnalizare, care stimulează osteogeneza și angiogeneza și intensifică capacitatea de auto-reparare a țesuturilor osoase, prevenind astfel leziunile.

Hernie de disc

Terapia BEMER este eficientă în hernie de disc, deoarece emite pulsuri blânde care pot reduce inflamația și umflarea țesuturilor. Astfel, pe măsură ce scad umflarea și inflamația, există mai puțină presiune asupra nervilor, articulațiilor, mușchilor și țesuturilor. În plus, BEMER stimulează mecanismele de reparare celulară, astfel țesuturile încep să se vindece, împreună cu mușchii, articulațiile și nervii. PEMF-urile pot ajuta la regenerarea țesutului osos, contribuind substanțial la ameliorarea stării de sănătate în hernie de disc.

Depresie și anxietate

Dispozitivul BEMER poate ajuta în depresie prin stimularea nervilor. Cei care au experimentat senzația că „firele lor sunt încrucișate”, cel mai probabil au o funcție alterată a nervilor. Unele cercetări privind „excitabilitatea nervoasă” au arătat că tulburările nervoase apar atunci când este prezentă ischemia nervoasă. 
Terapia BEMER poate ajuta în depresie și prin vibrația nervilor și a celulelor realizată de frecvențele electromagnetice. Imaginile colectate de la un aparat RMN în 2006 au arătat că timpul petrecut în aparatul RMN poate ameliora depresia și anxietatea. Firește, aparatele de RMN nu sunt utilizate în depresie și anxietate, cu toate acestea, un studiu a constatat că o femeie cu depresie severă nu putea vorbi înainte de RMN. Scanarea creierului a durat în total 45 de minute, iar când a ieșit din aparat, femeia a portat o conversație plină de viață cu personalul. În 2006, FDA a aprobat utilizarea terapiei PEMF pentru tratamentul depresiei și anxietății. Harvard Medical School și-au efectuat propriile cercetări cu un dispozitiv pe care l-au inventat, care funcționează la 1000 Hz. Studiul a folosit un semnal de undă pătrată/trapezoidală, iar intensitatea Guass a fost setată la 20. Designul dispozitivului PEMF a fost să imite un MRSI. În timpul studiului, s-a constatat că persoanele cu tulburare bipolară au experimentat o îmbunătățire rapidă prin această procedură.

Cancer
Terapia PEMF se dovedește a fi o opțiune benefică pentru ameliorarea efectele secundare ale radio- și chimioterapiei. Terapia PEMF oxigenează sângele și îmbunătățește sănătatea și viața celulelor sanguine sănătoase, reparând în același timp celulele sanguine deteriorate. Terapia PEMF poate fi ușor combinată cu alte terapii. Deși nu este un remediu, este o terapie complementară excelentă, deoarece poate ajuta la energizarea și construirea celulelor sănătoase pentru a lupta împotriva invadatorilor (celulele canceroase) care încearcă să se ascundă în organism.
Potrivit studiilor , terapia PEMF în cancer conduce la inhibarea proliferării celulare, inducerea apoptozei, modificarea ciclului celular, afectarea căilor celulare etc. Când PEMF-urile acționează asupra celulei, în primul rând vor modifica capacitatea de transport a membranei celulare, potențialul osmotic și valvele ionice. De asemenea, va provoca modificări ale profilului proteinei mitocondriale, va scădea fosfor-ERK mitocondrial (kinaza reglată de semnal extracelular), p53 și citocromul c și va activa OxPhos. În ceea ce privește nucleul, PEMF-urile pot repara conformația ADN-ului, pot provoca modularea expresiei genelor, pot influența mitoza și aberațiile cromozomiale. Acțiunea PEMF scade factorii de stres celular, crește cererea de energie, iar această serie de reacții va duce în cele din urmă la apoptoză.

Cancer de piele
Terapia PEMF acționează asupra corpului prin stimularea nervilor, a celulelor și a fluxului sanguin. Aceste trei puncte cheie sunt importante, deoarece toate afectează pielea și modul în care aceasta continuă să funcționeze și să se vindece. Fiecare acțiune a corpului, inclusiv orice se întâmplă cu pielea noastră, începe de la celule. Terapia PEMF funcționează până la nivel celular și în aceasta rezidă adevărata ei putere. Nivelurile de energie ale celulelor sanguine sunt crescute în timpul terapiei, iar celulele roșii din sânge sunt energizate. Pe măsură ce câmpurile electromagnetice sunt emise în organism, celulele albe din sânge devin mai mari și funcționează la o capacitate mai mare. Această activitate oprește, de asemenea, producția de celule canceroase și mișcarea acestora în sânge. De asemenea, terapia PEMF reduce inflamația.
Cei care suferă de afecțiuni ale pielii precum psoriazisul sau eczema se confruntă cu inflamația pielii. Același lucru este valabil și pentru cei care au cancer de piele. Cancerul este un tip de inflamație, iar efectelor terapiei PEMF asupra cancerului de piele pot contribui la vindecare.
Un beneficiu cheie pe care celulele îl pot obține din terapia PEMF este producerea de ATP (adenozin trifosfat) – esențială pentru ca celulele să funcționeze și să susțină viața. Când terapia PEMF pătrunde în celule, acestea capătă „viață nouă”, iar metabolismul celular primește un impuls. Prezența bolii indică niveluri scăzute de ATP, iar terapia PEMF are capacitatea de a le stimula producția.
 
Cancer de sân
Terapia PEMF este un mijloc de întărire a capacității organismului de a regenera celulele sănătoase și de a stimula imunitatea. Îmbunătățește micro-circulația, oxigenarea, ajută la regenerarea nervilor, la gestionarea durerii, având multe alte beneficii pentru sănătate. Pe măsură ce energia din celule crește, toxinele care blochează celulele sunt eliberate și eliminate din organism. Există peste 2000 de studii clinice și peste 10.000 de lucrări de cercetare care validează beneficiile terapeutice ale PEMF.

Cancer de plămâni
Studiile au arătat că terapia BEMER are potențialul de a inversa mezoteliomul malign. PEMF-urile produc impulsuri blânde printr-un câmp electromagnetic care pătrunde în celule. Aceasta înseamnă că PEMF-urile pot face ca membranele să devină mai permeabile. Utilizarea constantă a terapiei poate afecta celulele canceroase prin distrugerea acestora. Există un aport crescut de oxigen, înfometând celulele canceroase. Creșterea oxigenării în organism ar permite, de asemenea, o respirație mai ușoară și funcționarea generală a plămânilor s-ar îmbunătăți. Terapia PEMF stimulează, de asemenea, repararea celulară. 

Precizare
Terapia BEMER nu este o procedură specifică unei patologii anume. Nu ar trebui să înlocuiască niciodată medicamentele eliberate pe bază de rețetă sau alte tratamente medicale. 

image
Fă o programare, de luni până vineri
între orele 7:30 - 19:30!

Serviciu clienți — 031.405.0350

sau scrie-ne și te sunăm noi în maxim 2 ore